Ilustracija Foto: Shutterstock

Još jednu situaciju kada voz prolazi, a rampa ostaje podginuta, zabeležili su građani juče na pružnom prelazu u Jug Bogdanovoj ulici i pitaju da li će se ikada dogoditi dugo najavljivano izmeštanje pruge iz centra Niša. Od toga se nije odustalo, kažu nadležni, a gradonačelnica NIša Dragana Sotirovski kaže da se će izmeštanje krenuti kada država završi elektrifikaciju pruge Niš – Dimitrovgrad.

Nišlije su već navikle na opasnost na prugama koje prolaze kroz grad, gde rampe ostaju podignute, a učesnici u saobraćaju bez adekvatne signalizacije na opasnost približavanja i prolaska voza, pišu Južne vesti.

Snimci i fotografije godinama su viralni u medijima i na mrežama, gde građani na jedini preostali način upozoravaju jedni druge na opasnost.

Izmeštanje pruge iz centra grada ne može da počne dok država ne završi svoj deo posla na pruzi do Dimitrovgrada, objasnila je gradonačelnica na poslednjoj sednici Gradskog veća.

Izmeštanje pruge iz centra grada zavisi od završetka elektrifikacije pruge od Niša do Dimitrovrada i pravljenje kružnog upravo te obilaznice železničke oko Niša. Dok to država ne završi, pruga iz centra grada ne može da se izmesti – kazala je Sotirovski.

Tvrdi da porodice koje žive u MIN-ovoj zgradi, a koja bi trebalo da bude srušena, neće biti problem.

Dakle, ovo što sada imamo mi nekoliko porodica u toj zgradi to je privremena stvar, mi smo njima ponudili gradske stanove da žive u njima, da se presele kako ta zgrada sutra ne bi bila problem novoj trasi pruge – istakla je ona.

Čitaoci Južnih vesti se često žale na problem sa pružnim prelazima u Nišu, jer se dešava da je rampa podignuta, a da voz prolazi. Dešava se i da semafori ne rade, pa ne mogu da upozore vozače da paze kada treba da pređu preko pruge.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar