Foto:Nova.rs; privatna arhiva

U Specijalnom sudu u Beogradu za danas je zakazano suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, zbog optužbi za ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Planirano je za danas da se pročita i druga optužnica u koja su još dva ubistva za koja se tereti ovaj zloglasni klan u Beogradu.

Grupa Belivuk-Miljković je optužena da je otela, mučila, ubila Gorana Mihajlovća i Nikolu Mitića, a Mitić se smatra da prvom žrtvom ovog klana.

Optužnicom klan Veljka Belivuka odgovara za 7 ubistava u Srbiji.

Otet ispred ambasade

Mitić je likvidiran 10. avgusta 2020. godine, a osumnjičeni se terete da su mu prerezali vrat, a potom isekli njegovo telo i samleli.

Za Mitićevo ubistvo sumnjiče se Belivuk, Miljković, Miloš Budimir, Srđan Lalić, Bojan Hrvatin, Dejan Tešić, Aleksa Stošić, Vladimir Grek, Vlade Draganić, Nikola Spasojević i Senad Rešović.

Mitić je otet nedaleko od američke ambasade, pred većim brojem ljudi. Tada je presretnut njegov automobil marke „honda“, nakon čega su izvadili iz vozila i ubacili u „škodu superb“. Vezali su ga, a Rešović ga je sve vreme tukao. Žrtva je tada odvezena u takozvanu „bazu“ na Partizanovom stanu, gde su mu okrivljeni, uz batine, tražili da kaže ko ga je poslao da ih prati.

Uzeli su mu „skaj“ telefon i tada utvrdili da je u kontaktu bio s Lazorom Vukićeviće, takođe žrtvom ovog klana. Oni su ga u „bazi“ mučili, a okrivljeni Lalić je izbrisao snimke sa kamera kako bi uklonio tragove. Mitić je potom odvezen u kuću u Ritopeku, koju su članovi klana Belivuk-Miljković koristili za likvidacije. Tamo su Mitiću najpre odsekli prst na nozi, a potom mu nožem presekli vrat. Narednog dana, tačnije 11. avgusta okrivljeni su Mitića isekli na komade, samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, spakovali u džakove i bacili u Dunav.

Inače, okrivljeni su Mitićev telefon bacili u Dunav, dok su njegov automobil „hondu“ ostavili na Košutnjaku, u Ulici Pere Velimirovića, gde je i pronađen 1. maja 2021. godine.

Mihajlovića „namestili“ drugovi

Goran Mihajlović (22), za čiju otmicu i ubistvo su osumnjičeni Veljko Belivuk, Marko Miljković, Vlado Draganić, Miloš Budimir i Nikola Spasojević, ubijen je 2019. godine.

Mitić je ubijen jer se sumnjalo da je pratio pomenuti kriminalni klan.

Mihajlović je, kao i sve druge Belivukove žrtve, najpre otet, a potom ubijen u kući u Surduku. Njegovo telo je potom spaljeno, a da je postao žrtva klana Belivuk – Miljković najpre su posumnjali njegovi bližnji. Kako je kasnije ispričala njegova supruga, u vestima je videla video snimak hapšenja Belivukove grupe, gde je zapazila mašinu za proizvodnju ekstazija koja je pripadala njenom suprugu.

U trenutku nestanka Goran Mihajlović imao je nepune 22 godine. Nedostajalo mu je nešto više od mesec dana. Kako su ispričali naši sagovornici, jedan od inspektora koji se bavio Mihajlovićevim nestankom bio je inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Božidar Stolić, koji je kasnije osuđen zbog saradnje sa ovom grupom.

Bonus video: Veze između kavčana i grupe Velje Nevolje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar