Miloš Srebrić i Kristina Kaplanović Foto:privatna arhiva

"Više nemam nikakva očekivanja da će se nešto promeniti", kaže za "Blic" Stanislav otac studentkinje Kristine Kaplanović koja je pre 7 godina ubijena na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu u Beogradu.

Suđenje Milošu Srebriću koji je optužen da je prilikom pljačkanja pumpe u Velikom Mokrom Lugu ubio kasirku Kristinu Kaplarović (20) počelo je ispočetka, a povodom agonije koja nikako da se završi oglasio se otac ubijene studentkinje.

„Nisam bio na suđenju, jer nemam više nikakva očekivanja da će se nešto promeniti. Niko me nije obavestio ni da li je održano ni kakav je ishod. Prošlo je sedam godina, ja se ne nadam da će se u slučaju ubistva moje ćerke bilo šta promeniti“, kaže za „Blic“ Stanislav, otac Kristine Kaplarović (20) koja je ubijena na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu pre sedam godina.

Podsetimo, za njeno ubistvo optužen je Miloš Srebrić zvani Flekica koji je prvostepenom presudom osuđen na 30 godina zatvora.

Optužen za ubistvo Miloš Srebrić Flekica Foto: Privatna arhiva

Međutim, Apelacioni sud je srušio prvostepenu presudu, jer je potrebno da se uradi rekonstrukcija događaja, ali i da se utvrdi da li je snimak sa nadzorne kamere montiran pošto nedostaju ključni delovi.

Kristina Kaplarović ubijena je 25. maja 2017. godine dok je radila na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu. Naoružan napadač izašao je iz šumarka koji je bio u blizini benzinske pumpe i uperio pištolj u dvojicu Kristininih kolega koji su bili na pauzi ispred pumpe, ali i u Kristinu, te im rekao da svi uđu unutra kako bi mu dali novac.

Inače, u kasi je tada navodno bilo samo 10.000 dinara. Pošto zaposleni na pumpi imaju naređenje da u situaciji pljačke predaju novac pljačkašu, oni su ušli unutra, a tada je napadač gurnuo Kristininog kolegu koji je pao na zemlju. Tada se začuo pucanj. Pištolj koji je bio u rukama napadača je opalio i metak je pogodio Kristinu u glavu. Nikada nije utvrđeno da li je napadač namerno opalio metak ili slučajno.

Kristina Kaplanović

Osim Miloša Srebrića, na optuženičkoj klupi našao se i i Stefan Rokvić kojeg je tužilaštvo teretilo za neprijavljivanje krivičnog dela.

Rokvić je navodno kritične večeri vozio Srebrića u njegovo selo kod Velike Plane. U jednom momentu mu je rekao da zaustavi automobil na autoputu kod pumpe da nešto uzme, posle čega su nastavili put. Rokvić je navodno tek sutradan u medijima saznao šta se dogodilo, a rekao je da je Srebrić kritične večeri bio uznemiren i da je povraćao. Kada je povezao događaje, navodno mu je zaprećeno da ćuti i da nikome ništa ne priča.

Rokvić je pravosnažno osuđen na godinu dana kućnog zatvora.

Miloš Srebrić je prilikom iznošenja svoje odbrane rekao da je siguran da postoje neoborivi dokazi da je Rokvić počinio krivično delo koje se njemu stavlja na teret, te da je njegov telefon lociran nekoliko metara od pumpe na kojoj se dogodilo ubistvo. On je rekao i da je lagao policiju i tužilaštvo da ne poznaje Rokvića, ali je odlučio da prizna pošto je video njegov iskaz. Tvrdio je i da je postojao dogovor između policije, tužilaštva i Rokvićevog oca koji je biznismen i suprug pevačice Dijane Janković.

Poništena presuda od 30 godina zatvora

Uprkos tome, Srebrić je prvostepenom presudom osuđen na 30 godina zatvora. On je osuđen i za nanošenje teških telesnih povreda radniku pumpe D. S. na godinu dana zatvora, a za nedozvoljeno nošenje oružja je dobio dve godine zatvora. U kaznu mu je uračunata i presuda Drugog osnovnog suda u Beogradu kojom je osuđen na šest meseci zatvora za nedozvoljeno držanje 1.56 grama kokaina koji mu je pronađen u vešu kada ga je policija presrela ispred zgrade na Medakoviću gde je živeo.

Uprkos svemu što je dokazano, presuda je poništena nepunih pet meseci kasnije i usvojen je zahtev branilaca Srebrića da se ponovljeno suđenje održi pred drugim sudskim većem.

Ono što se pokazalo kao problematično tokom suđenja jeste to što nedostaje pet minuta i 10 sekundi snimka sa nadzornih kamera. Navodno, kamere su snimale samo kad se nešto pokreće, ali u tom periodu se dogodila pucnjava, tako da nije bilo šanse da ispred pumpe nije bilo pokrenuto snimanje.

Bonus video: Počeo uviđaj u fabrici u Aleksincu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare