Stanari iz Bloka 70a gde su uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Ranka Radoševića Eskobara (53) iz Nikšića, u šoku su posle saznanja da su se u njihovom komšiluku krile okrutne ubice.

U spektakularnoj policijskoj akciji u subotu uhapšeni su Stefan Z., Luka V. i maloletnica (17) u stanu u Ulici omladinskih brigada u novobeogradskom Bloku 70a. Inspektori Uprave kriminalističke policije izazvali su pravu pometnju u naselju, ali, srećom sve se završilo brzo, efikasno i bez žrtava, pre nego što je većina stanara uopšte i shvatila šta se dogodilo.

Pročitajte još:

Ipak, u novobeogradskim blokovima teško je izbeći svevideće komšijsko oko, pa tako ni munjevita policijska akcija nijie promakla očima, ali i kamerama znatiželjnih komšija, od kojih neki u prvi mah nisu ni shvatili šta se dešava.

„Deca mi stanuju u zgradi i ispričala su mi šta se dešavalo u subotu ujutru. Rekli su mi da su se prvo pojavili neki crni automobili u koloni, a da se potom začuo žagor sa ulice. Prvo su pomislili da je u pitanju neka svadba. Ali, kada su bolje pogledali, videli su da niko nema odelo, nego da neki imaju na glavi šlemove, a neki da nose na sebi pancire i shvatili su da je neki policijski posao u pitanju“, rekla je jedna žena iz komšiluka.

Stan u kome su se krili osumnjuičeni za ubistvo Ranka Radoševića Eskobara nalazi se u prizemlju, tako da su policajci upali sa terase. Po rečima stanara zgrade, koji su želeli da ostanu anonnimni, to je zapravo samo jedna soba, od možda dvadesetak kvadrata, sa kupatilom. Kako Nova.rs nezvanično saznaje, vlasnik stan izdaje na dan i nije imao pojma o kome se zapravo radil.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Sada se piše da je to neki štek. Ma kakav štek, kakvi kriminalci. Čovek pokušava da uzme neki dinar, sigurno nije znao kome je stan izdao, zloupotrebili su ga, jednostavno. Inače, ovo je miran kraj, nema problema, nema kriminala, zato je sve i začudilo to što se dogodilo“, rekao je jedan od stnara zgrade.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Inače, ovaj stan, koji više podseća na sobu sa kupatilom, oglašava se na sajtovima za iznajmljivanje nekretnina na kratak vremenski period. Tako se može videti da cena za jedan dan iznosi oko 45 evra, u zavisnosti od toga koliko se dana u njemu boravi. Kako je objašnjeno na jednom od sajtova, pošto nema kuhinju, klasifikuje se kao soba sa kupatilom, a raspored je takav da se po ulasku odmah nalazite u spavaćoj sobi sa velikim francuskim ležajem, ormanom, radnim stolom i televizorom. Tik uz krevet smeštena je hidromasažna, dok je toalet u prostoriji pored.

Iako je policija razvalila vrata koja vode na terasu i tako ušla u prostorije, stan nije zapečaćen, iako je brava izbijena i vrata su iskrivljena, što će biti dodatni trošak za vlasnika.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na terasu su izbačene neke stvari iz stana, koje je verovatno policija iznela prilikom pretresa.

U subotu je u tih dvadesetak kvadrata zatečeno troje osumnjičenih, Stefan Z. koji je osumnjičen da je pucao u Ranka Radoševića na bezinskoj pumpi u Rušnju i njegov saizvršilac Luka V. Sa njima u stanu bila je i maloletnica (17) koja je takođe uhapšena, a na teret joj se stavlja teško ubistvo u saizvršilaštvu.

O motivima likvidacije se još nagađa, a pominju se Radoševićeve veze sa pokojnim vođom škaljarskog klana Jovanom Vukotićem. On se navodno bavio preprodajom blindiranih automobila, a jedno vozilo koje vodi poreklo od njega navodno je završilo i u voznom parku Marka Miljkovića, člana kavačkog klana.

Foto: Printscreen mup.gov.rs/Video

On je javnosti postao poznat još pre nekoliko decenija, kada je bio u ekipi sa Bežanije, koju je predvodio ubijeni predsednik FK „Bežanija“ i osuđivani kriminalac Goran Mijatović Mita.

Foto: Privatna arhiva

Ranko Radošević (53) zvani Eskobar, ubijen je 9. marta na benzinskoj pumpi u Ružnju. On je sedeo u kafiću na pumpi, gde je navodno često bio kafu, kada su mu prišla dvojica mladića koji su nosili jakne sa kapuljačama prebačenim preko glave i na licu hirurške maske. Oni su pucali u Radoševića a potom pobegli sa lica mesta. Policija je istog dana na ulici na Petlovom Brdu pronašla delimično spaljeni „golf“ za koji se pretpostavlja da je korišćen u napadu. Prilikom hapšenja osumnjičenih 11. marta, u stanu je pronađen i pištolj, za koji se sumnja da je korišćen u ovom napadu.

BONUS VIDEO: Ovo je štek stan u novobeogradskim blokovima gde su se krile ubice Ranka Radoševića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar