Foto:Privatna arhiva/Društvene mreže

Maloletnica koja je u subotu uhapšena zbog pomaganja prilikom likvidacije Ranka Radošević (54) u Rušnju, imala je ulogu da sa dečkom nagovori žrtvu da dođe u kafić.

Nezvanično, ona je tvrdila da prodaje automobil i da ako želi da ga proba ona će ga dovesti na pumpu. Policija je presrela 13 poruka koju su razmenili. Ne znajući šta mu se sprema Radošević je u četvrtak došao. U njega je isapaljeno sedam hitaca, pet u telo, dva u glavu, piše Telegraf.

Maloletnici se na teret stavljaju dva krivična dela – teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja , držanje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

– Ona je dete razvedenih roditelja. Živela je u stanu sa dečkom koji je jedan od osumnjičenih za likvidaciju Radoševića. Ne postoje dokazi da je direktno učestvovala u ubistvu već je njena uloga bila da namami metu- kaže naš sagovornik blizak istrazi.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas će odbranu izneti osumnjičeni za njegovo ubistvo Stefan Z. (28) i Luka V. (26).
„Više dokaza ukazuje na to da su uhapšeni izvršili delo koje im se stavlja na teret. Prilikom hapšenja u stanu je pronađen pištolj koji je na veštačenju, potom osumnjičenu dvojicu su snimile kamere kako se udaljavaju sa mesta zločina, prilikom čega je jednom od njih spala maska te je lako identifikovan. Zatim, nađen je automobil „golf 4“ za koji se sumnja da su oni zapalili, a koji su kako se veruje koristili da bi pobegli dalje od mesta zločina, zatim nađeno je 13 poruka u telefonu koje su razmenili sa Radoševićem, u kojima su dogovarali prodaju automobila, a uzet je i DNK iz lokala u kojem je ubijen. Maloletnici je određen pritvor 30 dana, a na teret joj se stavlja teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, i promet oružja i eksplozivnih materija. Prema informacijama koje posedujemo, ubistvo je naručio „kavački“ klan, ali se ne zna ime osobe koja je to uradila, Radošević je inače bio označen kao visoko pozicionirani pripadnik „škaljarskog“ klana“, rekao nam je sagovornik iz istrage.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, osumnjičeni za ubistvo, sudeći prema snimku hapšenja, bili su veoma opušteni, policija ih je našla u „kućnom“ izdanju. Prema snimku koji je objavio MUP, reč je o „stanu na dan“ na Novom Beogradu, a kako se vidi, pištolj se nalazi među grickalicama. Jedan osumnjičeni je bio u vešu, drugi u roze papučama.

Ko je bio Eskobar?

Ubijeni Ranko Radošević Eskobar, koji je ubijen na pumpi u Rušnju, kako Telegraf saznaje, navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je likvidiran u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

Foto: Privatna arhiva

Bavio se švercom kokaina i skanka.

Dovođen je u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za ubistvo Ranka Eskobara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare