Foto:Filip Krainičanić/Nova.rs/Privatna arhiva/Facebook

Osumnjičeni Stefan Z. iz Lebana i Luka V. iz Kraljeva, koji su uhapšeni zbog sumnje da su ubili Ranka Radoševića Eskobara odranije su poznati kao problematični.

Radošević je ubijen 9. marta u kafiću u beogradskom naselju Rušanj, a koji se nalazi u sklopu pumpe, kada su maskirani napadači sa kapuljačama na glavi i hiruškim maskama preko lica ušetali u lokal i ispalili hice na žrtvu.

Navodno, osumnjičeni i ubijeni imali su dogovoren sastanak vezano za prodaju automobila.

Hvalio se da je kriminalac

„Stefan Z. kako se sumnja, odranije je poznat policiji i navodno je 2021. izašao iz zatvora. Osumnjičeni za ubistvo Nikšićanina bio je na robiji pet godina zbog droge nakon što je 2017. uhvaćen sa većom količinom narkotika“ kaže sagovornik i dodaja da se on u zatvoru povezao sa opasnim momcima.

Navodno, nakon što je izašao sa dugogodišnje robije, prema rečima izvora upoznatog sa slučajem, Stefan Z. je opet krenuo starim putem i često se hvalio da je kriminalac.

„Nije se opametio i sumnja se da je pristao na ubistvo jer je bio dužan nekim opasnim momcima iz kavačkog klana, a tom likvidacijom je navodno trebalo da namiri dug“, kaže izvor.

Kako priča sagovornik, Luka V. takođe ima problematičnu prošlost.

„Luka V. iz Kraljeva je odranije poznat po problematičnom ponašanju i u gradu su svi znali da konzumira nedozvoljene supstance. Pored toga, skoro uvek je bio u društvu lokalnih dilera“, navodi izvor.

Kako priča, jednom prilikom je napravio scenu u kafiću i pretio je da će se zaklati.

„Luka je u jednom kafiću u centru grada nakon nekog koškanja besan uzeo nož i stavio ga sebi pod grkljan! Hteo je da se zakolje, jer je ispala neka frka. Toliko je bio nestabilan, pod dejstvom alkohola i nedozvoljenih supstanci ne zna šta radi, pa je tada nastala jeziva scena, jer su svi počeli da vrište i beže iz lokala, a on je mrtav hladan sklonio nož i nastavio da pije“, ispričao je sagovornik.

Podsetimo, osumnjičeni su uhapšeni u subotu kada ih je policija zatekla u štek stanu na Novom Beogradu. Oni su tada bili u društvu maloletnice (17), koja je takođe uhapšena, zbog saučesništva.

Policija je tada pretresla stan i pronašla oružje.

Radošević je slovio za vođu nikšićkog klana, koji je usko povezan i sarađivao je sa škaljarskim klanom. Sa druge strane, Eskobar se povezuje i sa kavčanima.

Radoševič je dovođen u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime. Pretpostavlja se da su i pripadnici klana Belivuk bili mušterije Radoševića, koji se bavio prodajom blindiranih vozila ljudima iz podzemlja.

Bonus video: Uhapšeni osumnjičeniza ubistvo na pumpi u Rušnju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar