Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs; MUP Srbije;

Srđan Lalić, okrivljeni-saradnik u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, tokom svedočenja otkrio je jezive detalje likvidacija. Govoreći o likvidacijama klana, Lalić je izneo stravične detalje mučenja žrtava, ali i na koji način su uništavali tela nakon likvidacija.

„Da se vratimo na ubistvo Aleksandra Gligorijevića, objasnili ste kako se odvijalo. Ko je neposredno ubio Gligorijevića?“, upitao je zamenik tužioca Lalića, koji u postupku ima status okrivljenog-saradnika.

„Pa da, ono što su mi ispričali, Veljko Belivuk sekirom u vrat“, rekao je Lalić.

„Ko vam je to ispričao?“, upitao je tužilac.

„Veljko Belivuk i Marko Miljković, ostala je poslednja faza da se džakovi odnesu u reku tada prvi put ulazim u kuću, oni su još u krvavim odelima i tu mi pričaju sve detalje događaja“, rekao je Lalić.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

„Deo koji se odnosi na samo sečenje, nismo čuli ko je šta radio?“, pitao je tužilac.

„Ja sam tada prvi put ušao, tu su bili Belivuk, Janković, Miloš Budimir sigurno, ja sam u poslednjoj fazi ušao da pomognem, oko mašine su bili Spasojević i Draganić. U tom komadanju su učestvovali Belivuk, Miloš Budimir, ja sam pomogao i Nebojša Janković. Pridržim nešto, zasečem. Nisam radio sa sekirom, to je bio Belivukov proces. To su bili kuhinjski noževi, kasnije i mesarski. Kupovali smo ih u Uradi sam“, rekao je okrivljeni-saradnik.

Veljko Belivuk Foto:Stefan Tomasevic/ATAImages

Lalića je tužilac potom upitao za uklanjanje tela.

„Pojasnite koliko vam je trebalo vremena za ukljanjanje tela, taj izraz često koristite?“, upitao je tužilac.

Pročitajte još:

„Ja sam to prvi put video kod ubistva Gorana Veličkovića, ali je proces bio jednostavan. Uglavno je jedno lice odvajalo sekirom glavu, stopala, u slučaju Veličkovića je to bio Belivuk. Baratao je sa sekirom. Odvoji glavu od tela, stopala, šake, Miloš Budimir i Janković su tim velikim nožem pravili kao vođice po telu, da lakše sekirom može da se razdvoji, usitnjavaju se udovi. Zatim se nožem otvori trup, organi se odlože u odvojeni džak, sekirom se usitnjava torzo i na posletku se sekirom usitnjava glava, a pre toga se nožem skida koža sa glave da kosa ne bi zaustavljala mašinu i svi ti usitnjeni delovi, koji na kraju budu 20 puta 20 santimetara, neki i sitniji, to se odlaže u najčešće tri plastične kade i to se provlači kroz mašinu i melje. Sadržaj bude želatinasto voden, odlaže se u providne PVC džakove, koji se ubacuju u bele džakove, da ne iscuri sadržaj u garaži“, rekao je Lalić.

Srdjan Lalic Veljko Belivuk Velja Nevolja
Veljko Belivuk Velja Nevolja i Srđan Lalić Foto:MUP Srbije

„Za to nam je trebalo između sat i dva sata, kada je bilo problema sa mašinom, bude i do tri sata“, dodao je Lalić.

Sudija ga je upitala ko je doneo odluku da se tako ubije Goran Veličković.

„Belivuk i Milković su osmislili taj sistem, smislili taj modus rada i obezbedili mašinu. Veličkovića je ubio Marko Miljković“, rekao je okrivljeni-saradnik.

Podsetimo, suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim okrivljenima održava se u Specijalnom sudu u Beogradu. Detalje sa suđenja možete pratiti uživo na portalu Nova.rs.

BONUS VIDEO: Suđenje Veljku Belivuku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar