Nataša Prišić Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Viši sud u Beogradu uvažio je žalbu Nataše Prišić iz Novog Sada, koju je početkom meseca SBPOK uhapsio u Beogradu zbog sumnje da je izvršila krivično delo "izazivanje panike i nereda", i skinuta joj je nanogica.

Sud je uvažio žalbu advokata Ivana Ninića, koji zastupa Prišićevu i preinačio raniju odluku kojom joj je izrečena mera zabrane napuštanja stana, uz primenu elektronskog nadzora.

Odluka je preinačena i njoj je skinuta nanogica.

Nataši se na teret stavlja da je u ponedeljak, 8. maja, u ime novoosnovanog Pokreta za borbu protiv korupcije „Pomirimo Srbiju sa pravdom“, poslala potpisan e-mail na adrese više od 70 ambasada u kome optužuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da štiti kriminalce.

„U pismu je ukazala da ‘pošteni’ Aleksandar Vučić 36 meseci bestidno ćuti i štiti kriminalce i kriminal neviđenih razmera u EPS-u, koji je ona otkrila i dokumentovala zvanično kao službenik Unutrašnje kontrole EPS-a, a potom dobila otkaz i završila na ulici“, napisao je tada njen advokat Ivan Ninić na Tviteru.

Pročitajte još:

„Takođe, Nataša je u pismu ambasadama napisala da su Vučić i Brnabić ‘odgovorni za živote hiljade ljudi u Srbji koji će mu ispred Predsedništva pokazati kako se bori za čast i obraz Srbije’. Ona je pozvala Vučića da u roku od 48h postupi po zakonu, a ukoliko ne postupi da će ‘cela nacija prisustvovati najvećoj tragediji u svetu, a ubica će biti Aleksandar Vučić’“.

„Nataša je, meni kao njenom braniocu i policiji, rekla da u pismu nikome nije pretila, da nije pozivala na Vučićevo ubistvo, već da je diplomatama nagovestila da će, zbog nepravde, sebi oduzeti život, a da će za to biti odgovoran predsednik države, koga je zbog toga nazvala ‘ubicom’“, naveo je Ninić.

Podsetimo, Nataša Prišić je svojevremno javnosti otkrila brojne zloupotrebe u EPS za vreme dok je direktor bio Milorad Grčić.

VIDEO: Hapšenja u i oko EPS-a (ponovo) dižu prašinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar