Nikola Vušović Foto:MUP Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u Barseloni uhapšen Nikola Vušović Džoni. Vušović, široj javnosti poznatiji i kao Džoni sa Vračara, označen je vođom kriminalne grupe "vračarci" i nalazio se u bekstvu.

Nikola Vušović Džoni uhapšen je u Barseloni u koordinisanoj akciji UKP i španske policije po našoj Interpolovoj poternici”, izjavio je Dačić.

Podsetimo, kriminalna grupa „vračarci“, čiji je vođa uhapšeni Vušović, tereti se za likvidacije „Pink pantera“ Aleksandra Šarca, biznismena Dragana Ristića Čađe i navijača Aleksandra Halabrina.

Vušović je odranije poznat istražnim organima i slovi za saradnika kavačkog klana. Mediji su pisali i da je on „specijalizovan“ za komplikovana ubistva. Sve dok nije „pala“ njegova grupa, u Srbiji se za Vušovićem tragalo zbog „dovršenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija“, ali je ipak oslobođen za to delo.

Nikola Vušović Foto: MUP

U fokusu javnosti našao se pre nekoliko godina, tačnije 2021. kada je navodno hapšen u Dominikanskoj Republici, ali umesto da bude izručen Srbiji koja je i tada tragala za njim, pušten je iz ekstradicionog pritvora. O tome je govorio predsednik Aleksandar Vučić, ali je Vušovićev advokat demantovao da je došlo do hapšenja.

VIDEO: saradnik Lalić odgovara Miljkoviću: Nisam hteo da me prodaš kao teleću plećku Zviceru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare