Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Muškarac Slavoljub J. iz sela Rožanci kod Barajeva koji je osumnjičen je da je nožem zaklao komšinicu Snežanu Đ., a zatim pokušao sebi da oduzme život pušten je iz bolnice i saslušan u Višem javnom tužilaštvu, a naloženo je DNK veštačenje noža kojim je počinjeno ubistvo i pokušaj samoubistva.

„Naloženo je DNK veštačenje noža, nakon čega će se znati detalji ovog zločina. Inače, on je izašao iz bolnice, sebi je naneo površinske rane na vratu, tako da je mogao da govori, ali nije hteo da iznosi odbranu. On je inače slabovid, ali je jak fizički jer je ranije fizikalisao, te je mogao da je savlada“, rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja za Telegraf.

Po izlasku iz bolnice, on je u pratnji policije priveden u Više javno tužilaštvo na saslušanje zbog krivičnog dela teško ubistvo. S. J. je određen pritvor do 30 dana.

– Nakon što je kuhinjskim nožem izbo komšinicu, zapalio je njeno domaćinstvo i pokušao sebi da prereže vrat. U teškom stanju primljen je u bolnicu. Lekari su uspeli da mu spasu život. Posekotine po vratu su bile plitke- kaže naš izvor blizak slučaju.

Pročitajte još:

Nakon što je otpušten iz bolnice u pratnji policije doveden je u Više javno tužilaštvo. Iskoristio je pravo da se pred tužiocem brani ćutanjem i određen mu je pritvor do 30 dana.

Podsetimo,  zločin se dogodio 12. maja ove godine. Naime, Snežanine komšije pozvale su vatrogasce i policiju jer su videle požar u njenom dvorištu. Upravo vatrogasci su zatekli dva tela- učiteljice i njenog komšije.

Obdukcija je pokazala da je žena usmrćena ubodima noža u leđa i vrat.

Motiv zločina je i dalje zvanično nepoznat, a prema rečima komšija, on joj se udvarao, a ona ga je odbila.

Navodno, nakon što je ubio komšinicu s kojom je tog dana pio kafu, smejao se i šalio se, Slavoljub je, pod još nerazjašnjenim okolnostima zapalio pomoćni objekat u njenom dvorištu. Nakon toga, on nije pobegao, niti odmah pokušao sebe da ubije. On se, kako se za sada veruje, sakrio u prostoriju u koju se ulazi iz kuhinje u kojoj je ubio Snežanu. Tu je bio satima. Snežanino telo pronađeno je oko 21 sat sinoć, a Slavoljub, koji je i sebi prerezao vrat, pronađen je tek oko 3 ujutru. Još je davao znake života i hitno je prevezen u bolnicu.

Komšije su sinoć najpre videle da gori taj pomoćni objekat. Zvali su vatrogasce i Snežaninu porodicu, pokušavali i nju da dobiju na telefon međutim ona se nikako nije javljala. Mislili su da je negde napolju, da pokušava sama da ugasi vatru, međutim kada su vatrogasci stigli i ugasili vatru shvatili su da Snežane nigde nema. Tada su njeni rođaci i komšije ušli u kuću da je traže i u toj letnjoj kuhinji videli su njeno telo na podu.

Kako dalje navodi, izašli su napolje i odmah pozvali policiju, jer je Snežanino telo bilo u lokvi krvi.

Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt žene, a policajci su ubrzo započeli uviđaj.

BONUS VIDEO: Mesto ubistva na Banjici i napad na novinarske ekipe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram