Zaječar: Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić sprovedeni na saslušanje
Foto: Tanjug

D. D. i S. J. osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, biće upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu čim se za to steknu uslovi, odnosno čim više ne bude neophodno njihovo prisustvo dokaznim radnjama koje se trenutno provode, potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

„D. D. i S. J. pritvor po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ističe 03.05.2024. godine i nakon toga će biti doneta odluka o eventualnom produženju pritvora. U interesu istrage ne možemo vam saopštiti koja će sve lica biti ispitana u svojstvu svedoka u narednom periodu“, navode u VJT Zaječar za „Blic„.

D. D. je priznao da je devojčicu zadavio nakon što je udarena automobilom a njeno telo je premešteno sa deponije gde je prvobitno bilo ostavljeno. Brat D. D. je takođe bio priveden međutim on je preminuo u zatvoru i u četvrtak je sahranjen.

„Zapisnik o obdukciji sada pokojnog D. D. tužilaštvu još uvek nije dostavljen. Ne može se na egzaktan način utvrditi stepen alkoholisanosti D. D. i S. J. u trenutku kada su dete udarili kolima, zbog proteka vremena od momenta udara kolima do njihovog hapšenja“, kažu u VJT Zaječar.

R.D. otac osumnjičenog D. D. je takođe saslušan pred VJT u Zaječaru gde se branio ćutanjem, a od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana.

Policija nastavlja potragu za telom dvogodišnje Danke Ilić, i do sada je korito Zlotske reke od sela Zlot ka Sumrakovcu kao i rezervoari za vodu. Obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke su bili zaposleni u JKP „Vodovod“ Bor, i iz tog razloga se pregledavaju cisterne i rezervoari jer su upravo oni znali raspored tih rezervoara i obilazili ih redovno.

***

BONUS VIDEO – Policijska pretraga terena za malom Dankom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar