Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je optužni predlog protiv Slavoljuba Jocića (49) iz Popovca jer je 12. maja prošle godine u ovom niškom selu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo četvorogodišnji Edin Krstić.

„Osnovno javno tužilaštvo je podnelo optužni predlog zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i zatražilo da se optuženom izrekne kazna zatvora u trajanju od najmanje šest godina. Takođe, predloženo je sudu izricanje mere bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije tokom tri godine“, saopštila je Olivera Mladenović, portparol ove pravosudne institucije.

Pročitajte još:

Bojan Alimović, otac stradalog dečaka kazao je da je zadovoljan visinom predložene kazne.

„Mog Edina ništa ne može da vrati, koliko god onaj ko nam ga je uzeo odleži u zatvoru. Ako se to uzme u obzir, šest godina je dovoljna kazna. Nama je najveća uteha što je radost opet ušla u našu kuću, 24. septembra nam se rodila ćerka, po našem Edinu smo je nazvali Eldina. Šta da kažem, Bog uzeo jedno, Bog dao drugo, sve je u njegovim rukama“, rekao je Alimović.

Edin Krstić Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Dečak je nastradao dok je na ulici čekao majku da u pošti podigne novčanu pomoć. Mališana na biciklici pregazilo je kombi vozilo kojim je upravljao optuženi Jocić. Kako je nakon nesreće posvedočila detetova majka Kristina Krstić, sve se dogodilo u minut vremena.

„Ušla sam u poštu da podignem novčanu pomoć a Edin je bio na biciklici. Dok sam stajala u redu čula sam krike : Udariše dete! Odmah sa pomislila na moga Edina, istrčala sam na ulicu i videla ga svog u krvi. Uzela sam ga u ruke i unela u ambulantu ali za njega više ništa nije moglo da se učini“, kazala je tada očajna žena.

Edinova porodica se ubrzo nakon nesreće odselila iz Popovca u Vlasotince jer im je bilo suviše bolno da svakodnevno prolaze kraj mesta gde je mališan ispustio dušu. U centru ovog sela, na mestu gde je dete pregaženo, neutešni roditelji podigli su spomen obeležje.

BONUS VIDEO: Uhapšeni taksista i diler iz Valjeva – zaplenjeno 4kg „spida“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar