Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Tužiteljka Višeg tužilaštva u Beogradu (VJT) Željka Nikolaidis premeštena je sa pozicije rukovoditeljke Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije ovog tužilaštva, potvrđeno je Danasu u VJT-u. Kako su istakli, Nikolaidis će rad nastaviti kao tužiteljka istog odeljenja kojim je donedavno rukovodila.

Iz tužilaštva nisu želeli da se osvrću na medijske navode o premeštaju tužiteljke Nikolaidis, napominjući da se radi o unutrašnjim organizacionim pitanjima rada, kao i u svakom drugom javnom tužilaštvu, objavio je Danas.

Željka Nikolaidis, rukovodilac Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zatražila je juče od višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića da je razreši dužnosti. Sukob između Nikolaidis i Stefanovića kulminirao je prošle nedelje na kolegijumu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, kada je došlo do prepirke oko organizacije Nove godine, nakon čega ju je viši javni tužilac izvređao.

Nikolaidis je u svom zahtevu zatražila da Nenad Stefanović na njeno mesto postavi drugog rukovodioca.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, razlog ovog zahteva je više puta ponovljeno grubo postupanje Stefanovića prema Nikolaidis. Dešavalo se na kolegijumima i pred kolegama, neretko propraćeno uvredama.

BONUS VIDEO: Tužiteljka Bojana Savović o odgovorima Nenada Stefanovića 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar