Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC; N1; printscreen Twitter/ZoranIl77273998

Slučaj nasilja u Tehničkoj školi u Trsteniku, kada je jedan učenik profesorki izmakao stolicu, drugi to snimao, dok je treći objavio na društvenim mrežama, potresao je javnost u Srbiji. Kolege profesorke Marije Stevanović ističu za Nova.rs da su potreseni zbog svega što se desilo, a za koleginicu navode da je reč o profesorki koja je uvek tu za učenike i primer pravog pedagoga.

Sagovornik portala Nova.rs, koji je uključen u dešavanja u pomenutoj školi u Trsteniku, ističe da su svi profesori šokirani zbog svega što se desilo. Za koleginicu Mariju navode da je ona primer pravog pedagoga, te da je neshvatljivo da se bilo ko tako ophodi prema njoj.

„Reč je o profesorki koja je blaga i dobra, uvek u korist učenica, prosto je neshvatljivo da neko učini tako nešto Mariji. Uvek izlazi u susret učenicima, trudi se da je uvek tu za njih, kada neko ne nauči za odgovaranje, ona uvek traži neku alternativu“, ističe sagovornik našeg portala.

Navodi i da se pomenuta grupa učenika i ranije problematično ponašala.

„Pokrenuli smo akciju pomoći profesorki, jer se ona preispituje, iako ne bi trebalo jer se zaista trudila da bude korektna. Ona je neko ko poštuje ličnost učenika, svi smo zaista zgroženi zbog svega što se desilo. Predana je i puna razumevanja“, dodaje naš sagovornik.

Foto: printscreen Twitter/noviput

Sagovornik ističe i da je pre nekoliko dana izglasano od strane nastavničkog veća da učenici budu isključeni iz škole.

Podsetimo, slučaj u Trsteniku šokirao je javnost u Srbiji.

Pročitajte još:

Incident se dogodio 9. novembra u popodnevnoj nastavi, a snimak maltretiranja profesorke objavljen je dva dana kasnije na društvenim mrežama. Učestvovala su tri učenika trećeg razreda i oni su izmakli stolicu profesorki engleskog jezika. Maltretiranje profesorke su snimali telefon, a zatim su to delili na internetu.

Postupak učenika osudila je cela javnost.

BONUS VIDEO: Više tužilaštvo u Kruševcu formiralo predmet u vezi sa nasiljem u školi u Trsteniku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar