Radovan Juračić Foto: Facebook

Telo Radovana Juračića (44) iz Kikinde, koji se pre dva i po meseca pod nepoznatim okolnostima utopio u Grčkoj, dopremljeno je u Srbiju. Sahrana Juračića održaće se u ponedeljak, na Novom gradskom groblju u Kikindi.

Kako su za medije izjavili članovi porodice Juračić, troškove transporta platiće gradska uprava.

Radovan Juračić Foto: Facebook

Podsetimo, Radovan je nestao 29. maja sa broda kojim se od Atine prevozio na ostrvo Kos. Tamo je putovao s namerom da na ostrvu pronađe sezonski posao, uz posredovanje kuma, koji dugo godina živi u Grčkoj. Međutim, do danas nije razjašnjeno kako se Radovan Juračić utopio i pod kakvim okolnostima je sa broda pao u more. Zbog toga istraga o njegovoj smrti još zvanično traje, a porodica čeka pouzdan odgovor o tome kako se tragedija dogodila.

Zbog misterioznog nestanka sa broda 29. maja, Radovan Juračić se najpre vodio kao nestala osoba, sve dok, dve nedelje kasnije, telo nije isplivalo iz mora kod ostrva Serifos, a onda je DNK analizom, koja je trajala mesec dana, potvrđeno da je u pitanju Kikinđanin za kojim se tragalo. Od tada, a bilo je to sredinom jula, pa sve do prekjuče trajala je procedura preuzimanja tela koje je, konačno, dopremljeno u Kikindu i gde će Radovan Juračić, konačno počivati.

U nesreći koja ih je zadesila Dragani Juračić (32), ženi stradalog Radovana, koja je ostala sa dvoje maloletne dece, od pet i 11 godina, ponuđen je posao od grada Kikinda. Sem plaćenih troškova prevoza i sahrane, Dragana, koja je sada samohrana majka, dobija posao u Javnom preduzeću Sportski centar „Jezero“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar