Foto:Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Nadzorne akamere, Privatna arhiva

Nakon što su prošle nedelje izneti novi dokazi u postupku koji se vodi protiv Brajana Volša, zbog sumnje da je ubio svoju suprugu Anu Volš početkom godine, intrigantni detalji o njegovom životu ne prestaju da isplivavaju.

Volš se na poslednjem ročištu održanom izjasnio o krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret, rekavši da nije kriv za smrt svoje supruge. U međuvremenu, lokalni mediji su, pozivajući se na reči osoba koje su boravile u Volšovom društvu, otkrili niz detalja.

Brajan je dugi niz godina pokušavao da izgradi imidž među najboljim gradskim ugostiteljima i svim važnijim ličnostima u društvu. Kako je naveo jedan njegov poznanik, Volš je, pored ostalog, zbog toga jednom prilikom organizovao večeru od 6.000 dolara u restoranu kom je radio, prenosi Boston Magazin.

Foto: Printscreen/FOX 5 Washington DC

„Kada je došlo vreme da se namiri račun, Brajan je sve preuzeo na sebe, međutim tada mu je kartica bila odbijena. On je tada ostavio svoj skupoceni sat kao zalog, uz obećanje da će sutradan doći da plati sve, što je i uradio i tom prilikom ostavio i bakšiš od 2.000 dolara zbog neprijatnosti“, priča poznanik i dodaje da to nije bio ni prvi ni poslednji put da priređuje ovakve scene.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

„Sledeći put, odveo nas je u jedan luksuzni restoran u Čikagu u kom je naručio flašu vina koja je tada koštala neverovatnih 25.000 dolara. Insistirao je da degustira svako jelo od svakog kuvara, pre nego što se za neko opredeli, a kada je došlo vreme da se poruči, birao je čitave porcije specijalno spremanih tartufa i o tome su tada svi pričali“.

Puno je znao o vinu i umetnosti i zahvaljujući tome ovaj majstor manipulacije, kako su ga još nazivali, mogao je da parira svakome u razgovoru na slične teme.

Brajan Volš Foto:Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

„Niko od njegovih poznanika nije mogao da spomene neku luskuznu destinaciju za letovanje, a da Brajan ne ispriča sve o njoj i da mu da predloge restorana i objekata u kojima da provede vreme. Pored toga, uvek je mogao da obezbedi rezervacije u nekim od najskupljih lokala, čak i kada je to izgledalo gotovo nemoguće“, navodi prijatelj i nastavlja da je čak jednom prilikom otputovao u jedan od najluksuznijih lanaca restorana koji se nalaze u Danskoj i Meksiku.

Kako objašnjavaju poznanici, uprkos tome što je Brajan voleo da bude u centru pažnje, nikome nije dozvoljavao da zaviri u njegov privatni život i da sazna bilo šta o njemu.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

„Ljudima je objašnjavao da je bogat i da je poreklom Presijanac. Govorio je o luksuznoj petospratnoj kući urađenoj od čistog kamena. Kada se sastajao sa njima, nalazio se ispred ogromne kapije i nikoga nije puštao unutra, a nikada nije priredio neku večeru ili druženje u svojoj kući“, opisuju Volša prijatelji i nastavljaju:

„Izvori njegovog bogatstva bili su misterija. Svi su znali da se on bavi umetnošću, pa je pričao da su njegov cimer i on prodali aplikaciju za prodaju avio karata dok su bili na fakultetu za 200 miliona dolara. Još jedan, navodni, izvor njegovih finansija bila su naftna polja u Papui Novoj Gvineji i poluostrvu Jukata i zbog tih priča nosio je nadimak „Internacionalni misteriozni čovek““, opisivali su Brajanovi poznanici.

Pročitajte još:

„Sve što je pričao, kako bi podigao svoj ugled u društvu, na kraju se ispostavilo lažno. Petospratnica je bila u vlasništvu njegove majke sa kojom je tada živeo. Novac nikada nije posedovao, a njegove kartice i čekovi odbijani su svaki put. Pozajmljivao je novac od mnogo ljudi, a posle je krivio svoje računovođe i menadžere za finansijske debakle“, navode prijatelji.

Poznanici se prisećaju da je organizovao jednu luksuznu večeru 2010. godine i tada je, na prvi pogled, sve izgledalo savršeno.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

„Kod njega sam osetila tu emocionalna potrebu za ekstravagancijom i troškarenjem. Večera je bila samo dobro iscenirana i on je morao da bude u centru pažnje. Na kraju večere, Volš je bio osoba kojoj su svi morali da priđu i da mu se zahvale“, navela je jedna urednica kulinarskog magazina koja je tada bila na večeri.

Kako smatraju njegovi prijatelji, potreba da bude u centru pažnje verovatno je poremećaj koji se razvio u problematičnom detinjstvu.

Brajan Volš Foto: EPA-EFE/CRAIG WALKER

„Njegov otac, Tomas Volš, bio je neurohirurg i radio je u ženskoj bolnici. Brajan je tvrdio da su ga kao malog fizički i psihički maltretirali. Neki prijatelji su tvrdili da ga je otac brutalno tukao, vređao i omalovažavao. Poznanik porodice ispričao je da je Brajan bio i na psihijatrijskom lečenju i bio je označen kao sociopata“, pričaju poznanici.

Podsetimo, nakon što se Ana Volš početkom januara nije pojavila na poslu nekoliko dana, njena firma je stupila u kontakt sa Brajanom i pitala ga gde se ona nalazi. On je tada rekao da ni on ne zna, jer je mislio da je na poslu. Tada je pozvana policija i Volš prvo učestvovao u potrazi i sarađivao sa policijom.

Foto: Privatna arhiva

Jedan jeziv detalj odao ga je ubrzo i vrlo lako ga postavo na prvo mesto na listi osumnjičenih. U noći kada je Beograđanka nestala na tabletu njihovog sina pronađena je pretraga, kao iz horor filma. Brajan Volš je pretraživao informacije o raspadanju tela, kako sprečiti neprijatan miris, čime osititi krv i telesne tečnosti i još mnogo jezivih pitanja.

Telo nesrećne žene nije pronađeno do danas, a suđenje za njeno ubistvo je počelo.

BONUS VIDEO: Brajan Volš na suđenju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar