ilustracija Foto:shutterstock; privatna arhiva

Istražitelji su pronašli delić kosti na testeri koju je Brajan Volš navodno bacio u kontejner nakon što je ubio svoju suprugu Beograđanku Anu Volš, navodi se u sudskim dokumentima.

Kako se navodi u dokumentima, još uvek se čekaju rezultati DNK analize, kako bi se utvrdilo da li pripada Ani Volš. Ukoliko se dokaže da pripada nestaloj Beograđanki, to će biti ključan dokaz protiv njega tokom daljeg suđenja.

Brajan se u četvrtak pojavio na sudu, prvi put otkako je optužen po nekoliko tački optužnice za ubistvo svoje supruge.

On se izjasnio da nije kriv po svim tačkama optužnice, a policija još uvek nije pronašla njeno telo.

Među dokazima koji su prikupljeni je i testera koja je pronađena u kontejneru prekoputa kuće njegove majke u Svampskotu u Masačusetsu, kao i ključevi od automobila, Anina kartica za vakcinaciju, sat, Guči ogrlica za koju se zna da ju je Ana nosila, kao i „Hunter“ čizme, crna „prada“ torba i kratki crni kaput, navodi se u dokumentima koji su objavljeni 27. aprila.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Policajci su tokom istrage takođe pronašli i prostirke koje su, kako im se čini, bile u dnevnoj sobi u kuhinji porodice Volš u Kohasetu, a na kojima su bile svetlo smeđe mrlje.

Pre nekoliko dana objavljene su i tri fotografije sa nadzornih kamera na kojima se vidi kako nosi opremu za čišćenje, kao i veliku kesu za smeće.

Na jednoj fotografiji vidi se kako Brajan gura kolica u prodavnici „Rockland Home Depot“ 8. januara između 16.12 i 16.52 sati.

Neki od artikala koji su uočeni u kolicima su tri krpe i četke, dve velike prozirne cerade, dve trake, zaštitni skafander, kanta za brisanje, tri kante s apoklopcima, nož, zaštitne naočare, dve kese sode bikarbone i sekira, navodi se u sudkim dokumentima.

Mnogi od ovih predmeta pronađeni su i u njegovoj kući nakon pretresa.

Na drugoj fotografiji vidi se kako Brajan 1. januara u 17.13 na parkingu u Svampskotu, gde se vidi kako baca crnu kesu za đubre u kontejner.

Sat vremena kasnije na snimcima sa nadzornih kamera u radnji „Lowe’s“ vidi se kako Brajan kupuje alat u vrednosti od 450 dolara. On je u ovoj radnji kupio testeru za metal za koju policija tvrdi da ju je Brajan bacio u kontejner nakon što je navodno ubio suprugu.

Tokom ročišta tužilaštvo je otkrilo niz detalja o onome što se navodno dogodilo u danima pre i posle Anine smrti, prenosi Boston25news.com.

„U decembru 2022. Brajan Volš je posumnjao da ga Ana vara. U tom periodu, više puta je pristupao Instagram stranici jednog od Aninih prijatelja iz Vašingtona“, rekao je tužilac čitajući nova dokumenta.

Foto: Facebook/Ana Walshe

Otkako se Ana zaposlila početkom 2022. godine, redovno je putovala u Vašington gde je radila za međunarodnu kompaniju za prodaju nekretnina Tišmen Spajer.

Brajanova majka je 26. decembra 2022. po njegovom uputstvu, unajmila privatnog detektiva u Vašingtonu koji bi pratio Anu „u cilju dokazivanja njene neverstva“, reklo je tužilaštvo. Dva dana kasnije, tokom večernjeg izlaska sa prijateljem u Vašingtonu, Ana je navodno otkrila planove da će ostaviti Brajana i preseliti decu u prestonicu, iz straha da će biti upućen u zatvor zbog federalnih optužbi za prevaru.

Ana se vratila u Boston 30. decembra, ostavivši svoj automobil u Vašingtonu i ne planirajući da se vrati na jug sve do 3. januara 2023. godine, rekli su tužioci.

Brajan je 4. januara prijavio Anin nestanak kompaniji za koju je radila i rekao da je porodični dom u Kohasetu napustila 1. januara ujutru zbog „hitnih poslovnih obaveza“.

Pošto je navodno ubio Anu, Brajan je uzeo dečiji ajped na kojem je „Guglao“ 21 stvar, između ostalog o tome kako raskomadati i osloboditi se tela i to u ranim jutarnjim časovima 1. januara, naveli su istražitelji. Na istom ajpedu registrovane su slične pretrage od 4:50 ujutru do 14 sati.

U danima nakon Aninog nestanka, angažovana je bebisiterka da pazi na troje dece. Ta bebisiterka je rekla policiji da je Brajan zamenio sve tepihe u prizemlju kuće, kao i kantu za đubre. Takođe je stavio bravu na vrata podruma.

Foto:facebook/privatna arhiva

Pošto je Brajan iz kuće izašao sa telefonom koji pripada najstarijem detetu, istražitelji su mogli da ga prate do prodavnice Lavs u Danversu 1. januara gde je navodno kupio više kofa zapremine pet galona, testeru za sečenje metala, pakovanje od 48 frotirskih peškira, čekić, zaštitno odelo, štitnike za cipele i 200 krpa za jednokratnu upotrebu.

Potraga za nestalom osobom kada je reč o Ani brzo je preusmerena na istragu o sumnjivom nestanku pošto je pronađen nož sa tragovima krvi u podrumu u kući u Kohasestu. Više tragova krvi pronađeno je i u Brajanovom autu marke Volvo SUV.

Kasniji tragovi odveli su istražitelje do Nort Šora gde je na deponiji Pibodi pronađena testera.

Policija Kohaseta je 5. januara utvrdila da Ana zapravo nije ni otputovala u Vašington i pokrenula je potragu za njom uz pomoć policije države Masačusets.

Brajan Volš je priveden pošto su nadležni izdali nalog za pretres kuće i zaplenili sve digitalne naprave, piše Telegraf.

Tokom saslušanja, Brajanova advokatica tvrdila je da nema dokaza da je Ana mrtva i da je par ima dobar brak.

Brajan ostaje u pritvoru bez prava na kauciju.

Bonus video: U slupanom autobusu bilo 55 putnika iz Beograda i Novog Sada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar