Početak suđenja Brajanu Volšu, optuženom za ubistvo supruge Ane, rođene Beograđanke, majke troje dece, otkrio je mnoge mračne porodične tajne i zakulisne "igre", ali i mogući motiv za surovi zločin koji se Brajanu Volšu stavlja na teret.

Američki i srpski mediji pomno su pratili početak suđenja Brajanu Volšu koji je optužen za ubistvo supruge Ane Volš, majke troje dece i rođene Beograđanke, koja je, po navodima optužnice, surovo ubijena u novogodišnjoj noći u podrumu porodične kuće u mondenskom mestu Kohaset, kraj Bostona u SAD. Medijska pažnja nije bila uzaludna, jer su u javnost isplivale pojedinosti za koje se do sada nije znalo, ili se samo nagađalo.

Foto:facebook/privatna arhiva

Tužilaštvu su, pre početka suđenja, nedostajale dve važne stvari: prvo je telo žrtve, a drugo je motiv. Ipak, iako telo Ane Volš nije pronađeno, prikupljeni su jezivi dokazi koji govore šta i kako se desilo u podrumu porodične kuće u Kohasetu. Istražitelji su pronašli tragove krvi, ali i oštećen i krvav nož u podrumu, a na deponiji neke Anine predmete, kao i dokumentaciju i testeru, za koju veruju da je korišćena u komadanju tela nesrećne Beograđanke. Već ranije je saopšteno da su pronađeni tragovi krvi i tkiva, ali je na početku suđenja precizirano da je na testeri za metal, koju je Brajan Volš kupio 1. januara, pronađen delić kosti koji je poslat na analizu, kao i uzorci krvavih mrlja koje su pronađene u kući, ali i u džipu koji je koristio Brajan Volš.

Takođe su po prvi put prikazani i snimci kamera za video-nadzor koje su „uhvatile“ Brajana kako baca kese za đubre u kontejner, ali i kako u obližnjem depou kupuje sredstva za čišženje i drugi materijal, kao što su zaštitne naočare i odela, kao i već pomenuta testera, u vrednosti od 450 dolara. Ambalaža od sredstava za čišćenje i zaštitna odela su takođe pronađeni.

Angažovali detektiva da dokaže Anino neverstvo

Ono što je za tužilaštvo bitno je što se, čini se, došlo i do mogućeg motiva za „novogodišnje ubistvo“. Naime, ispostavilo se da su Brajan Volš i njegova majka Dajana Volš, počeli da sumnjaju da Ana vara Brajana.

Policija je došla do saznanja da je Brajan printskrinovao „sumnjivog muškarca“ sa Instagram naloga svoje supruge Ane. I to nije bilo sve. Njegova majka Dajana unajmila je privatnog detektiva koji je uhodio Anu i trebalo da pribavi dokaze o njenom navodnom neverstvu. Za tužilaštvo to bi mogao biti jasan motiv koji je doveo do brutalnog zločina.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Pročitajte još:

Iskaz bebisiterke

Iako je Brajan Volš zločin počino u tajnosti, bez svedoka, barem je tako mislio, na otvaranju suđenja ipak su iščitani delovi iskaza jednog svedoka, koji može biti od velike važnosti. Naime, tužilaštvo je u uvodnoj reči iznelo i delove iskaza bebisiterke koja je kritičnih dana čuvala troje dece Ane i Brajana Volša u njihovoj kući. U izjavi policiji, bebisiterka je rekla da je Brajan zamenio tepih na stepenicama koje vode u podrum, ali i da je stavo bravu na vrata podruma.

Foto: Beta/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Pool

Da tužilaštvo raspolaže čvrstim dokazima, govori i odluka suda da Brajan Volš ostane u pritvoru, bez mogućnosti kaucije. Uz ubistvo, njega vlasti terete i za ometanje istrage i nezakonito odlaganje ljudskog tela.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Anu je poslednji video porodični prijatelj koji je sa njom i Brajanom dočekao Novu godinu. Njen nestanak Brajan je prijavio tek 4. januara, pošto ga je pozvao Anin poslodavac da pita zašto se nije pojavila na poslu u Vašingtonu, gde je radila u firmi koja se bavi izdavanjem i prodajom nekretnina. Tek onda je Brajan takođe zvao policiju, a pošto je lagao u svojoj izjavi u vezi nestanka supruge, ubrzo je uhapšen. Po njegovoj verziji, Ana se odvezla na aerodrom u Bosnotu, 1. januara da se ukrca na let za Vašington. Kasnije se ispostvilo da je niko nije odvezao od Kohaseta do Bostona, kao i da se nije pojavila na aerodromu.

BONUS VIDEO: Svedok opisuje monstruozno ubistvo žene u Pirotu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar