Foto: X/Александар Максимовић

Nesvakidašnji i prilično uznemirujući snimak veće grupe mladih ljudi, kako jedni u druge ispaljuju vatromete i druga pirotehnička sredstva, objavljen je na Tviteru i izazvao je lavinu negativnih komentara.

U vreme kada nadležne službe apeluju na građane da na pažljiv način koriste pirotehnička sredstva, jedan snimak iz novosadskog naselja Veternik, za koji nije poznato kada je tačno zabeležen, pokazao je kako se ne treba ponašati sa tom opasnom „igračkom“.

Nije poznato šta je prethodilo ovom događaju ali na snimku se može videti veći broj mladih osoba kako ispaljuju nešto nalik na vatromet. U jednom trenutku neki od učesnika popeo se na prizemni objekat, pa paljbu nastavio sa krova na kom se već neko nalazio.

Kako se na snimku može čuti, mladi se sve vreme smeju, a nije poznato da li je neko zadobio povrede.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je i ove godine na oprez. O tome koliko je pirotehnika opasna govori i podatak da su u periodu od 2020. do 2022. godine pirotehničkim sredstvima povređene 52 osobe, od kojih su njih 27 deca odnosno maloletna lica.

„MUP Srbije apeluje na to da budete dobri roditelji, komšija, dobar primer tako što nećete koristiti pirotehniku, niti učiti najmlađe da se igraju njome“, naveli su ranije.

Bonus video: Vatromet u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare