Foto:Nova.rs

Vladimir Todorić, punomoćnik porodice poginulog radnika Milomira Milivojevića u MB Namenska u Lučanima, rekao je danas nakon održanog suđenja, da je veštak Julije Cinkler rekao da burići koji su se koristili u međufaznom transportu u ovoj fabrici nisu imali ateste.

Suđenje za pogibiju dvojice radnika 2017. godine u fabrici MB Namenska u Lučanima, nastavljeno je danas u Osnovnom sudu u Ivanjici. Nakon završetka svedočenja veštaka, očekuje se epilog ovog dugogodišnjeg suđenja, i da Osnovni sud u Ivanjici donese presudu.

Na današnjem suđenju saslušavao se još jedan preostali sudski veštak.

Prema rečima Vladimira Todorića, punomoćnika oštećenih, Institut za preventivu i zaštitu na radu iz Novog Sada, u kojem veštak koji je svedočio je bio zaposlen, i danas ima poslovni odnos sa fabrikom MB Namenska, jer rade ateste za kolica.

Foto:Nova.rs

Todorić kaže da to traje još od 2010. godine i da su upravo kolica iz eksplozije bila atestirana od strane ovog instituta.

„Atest je zadnji put urađen 2010. godine, a potrebno je da to čine na svake tri godine. I oni su to zaboravili da spomenu u svom izveštaju“, kaže Todorić.

Kaže da je za njega najupečatljivije bilo da je i takav veštak priznao da ovakvi burići nisu smeli da se koriste.

„Sve vreme su pokušavali branioci i okrivljeni da ateste koje burići imaju za korišćenje van fabrike predstave i za unutar nje. I ovaj veštak je potvrdio da ne važe“, kaže Todorić.

Foto:Nova.rs

Iako se mislilo da će danas, u ovom trogodišnjem sudskom procesu, biti kraj svedočenjima, ipak se to nije dogodilo.

„Ovaj slučaj će ući i u narednu godinu. A do kada, to ne znam. Nadao sam se da će se doći do završne reči do kraja godine. Sada više ne verujem. Potrajaće još. Pitam se da li ćemo moja supruga i ja dočekati presudu“, kaže Milovan Milivojević, otac poginulog Milomira.

Pročitajte još:

Ali, Vladimir Todorić, punomoćnik porodice Milivojević, veruje da bi smo do kraja godine mogli da čujemo presudu.

Protiv prvoptuženog Radoša Milovanovića (78), koji je preminuo krajem aprila ove godine, postupak je obustavljen i nastavljen protiv Vladimira Lončarevića, rukovodioca pogona Raketna goriva, u kome se dogodila tragedija, i Toma Stojića, rukovodioca sektora Bezbednost i zaštita na radu.

VIDEO: Ivanjica namenska industrija Milan Blagojević fabrika pogibija radnika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar