Foto:N1

Suđenje za pogibiju dvojice radnika 2017. godine u fabrici MB Namenska u Lučanima, bar kada su u pitanju svedočenja, trebalo bi da se završi danas u Osnovnom sudu u Ivanjici.

Na današnjem suđenju saslušava se još jedan sudski veštak. Nakon završetka svedočenja veštaka, očekuje se epilog ovog dugogodišnjeg suđenja, i da Osnovni sud u Ivanjici donese presudu.

„Mislim da sam mojom borbom mnogima pomogao, ali kada oni to budu shvatili biće kasno. Niko me od njih nije podržao. Proglasili su me za protivnika fabrike i Lučana. Kao da smo moj pokojni sin i ja ratni zločinci. Ali, neću stati da se borim, iako smo supruga i izgubili zdravlje, a maltretiramo i našu kćerku. Možda mi ništa ne možemo dobiti i ne možemo vratiti našeg sina, ali verujem u to da ću dokazati da je izgubio život na pravdi Boga“, poručio je Milovan Milivojević, koji godinama insistira na tome da se lučanska tragedija rasvetli do detalja.

Pročitajte još:

Podsetimo, na poslednjem suđenju svedočili su veštaci. Zoran Jarić penzionisani pukovnik Vojske Srbije, koji je u vreme tragedije bio član nadzonog odbora lučanske fabrike rekao je da objekat u kome se sve dogodilo nije imao lokacijsku i upotrebnu dozvolu i atestnu dokumentaciju, ali ga je poslovodstvo obavestilo o tome da je pokrenulo rocedure za
njhovo pribavljanje.

Veštak Miloš Vukadinović iz Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP-a Srbije, kazao je da se kobnog dana desila „gasna eskplozija“, da postoje tragovi na asfaltu o curenju sumporne kiseline iz baterija na elekotkolicima, da je najvervatnije usledilo paljenje zapaljive smese pored elektorkolica i da se požar proširio.

Protiv prvoptuženog Radoša Milovanovića (78), koji je preminuo krajem aprila ove godine, postupak je obustavljen i nastavljen protiv Vladimira Lončarevića, rukovodioca pogona Raketna goriva, u kome se dogodila tragedija, i Toma Stojića, rukovodioca sektora Bezbednost i zaštita na radu.

BONUS VIDEO: Nastavlja se suđenje čelnicima Namenske iz Lučana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar