Foto: Facebook

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je sud u Španiji odobrio izručenje Milinka Brašnjovića Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova navodi u pisanoj izjavi da je Brašnjović osumnjičen za jednog od direktnih izvršilaca ubistva u Atini Stevana Stamatovića i Igora Đedovića 2020. godine.

„Brašnjović je uhapšen 27. februara ove godine u Španiji u zajedničkoj akciji pripadnika srpskog SBPOK-a i pripadnika Nacionalne policije Španije“, piše u izjavi.

Podsetimo, Milinko Brašnjović uhapšen je u akciji španske i grčke policije zajedno sa još osam osoba, a privođenje je usledilo kao rezultat istraga ubistava vođa „škaljarskog klana“ Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini u januaru 2020. godine, kao i o istragama ubistava Alana Kožara i Damira Hadzića u julu iste godine na Krfu.

Nepoznate detalje o Brašnjovićevom delovanju u okviru kriminalne grupe otkrio je Srđan Lalić na suđenju kriminalnoj grupi Belivuk – Miljković. Lalić je inače bio pripadnik klana koji je odlučio da sarađuje sa tužilaštvom u zamenu za blažu kaznu, pa je tako otkrio brojne nepoznanice. Tokom Miljkovićevog ispitivanja Lalića, okrivljeni saradnik otkrio je da je Brašnjović zapravo bio jedan od pucača koji je radio za tu krimi-grupu, te da su njegovo ubistvo inscenirali, želeći na taj način da izvuku novac od „škaljaraca“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar