papić stefanović
Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC; printscreen Pink.rs

Ministar odbrane Nebojša Stefanović saslušan je juče u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u okviru istrage koja se vodi protiv nekadašnjeg zamenika načelnika UKP Gorana Papića, a na okolnost vraćanja blindiranog vozila Marku Miljkoviću, članu ekipa Veljka Belivuka. Stefanović je rekao da ga sa pomenutim slučajem ništa ne vezaju sem osumnjičenog Papića, pa se postavlja pitanje kako je došlo do razlaza između, do juče, najbližih saradnika u vrhu srpske policije.

Nakon Stefanovićevog saslušanja oglasio se advokat Branislav Tapušković, koji je istakao da je ministar negirao navode čak nekoliko policajaca, inače svedoka o postupku. Ubrzo nakon toga se oglasio i Stefanović, oštro demantovajući pomenute tvrdnje.

Pročitajte još:

„Navodi da sam negirao izjave sedmorice policajaca potpuna su izmišljotina, niti su oni u tim istim izjavama rekli bilo šta što se vezuje za mene. Nijedan od tih policajaca, u svojim izjavama, onako kako je to meni predočio javni tužilac, nije rekao da sam imao bilo kakve veze sa ovim slučajem, već je to isključivo tvrdio osumnjičeni, odnosno Tapuškovićev klijent, čije tvrdnje negiram“, rekao je Stefanović i dodao:

„Jasno mi je da Tapušković štiti svog klijenta, kao i da njegov klijent ima pravo da u iznošenju svoje odbrane iznosi i neistine, dok sam ja, kao svedok, obavezan da govorim istinu“, rekao je on.

Postavlja se pitanja i kada je došlo do nesuglasica između nekašnjeg zamenika šefa UKP i ministra odbrane, s obzirom da su svojevremeno, odnosno tokom Stefanovićevog mandata u MUP, bili najbliži saradnici.

Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

O njihovom odnosu se u više navrata govorilo, a pojedini mediji naveli su i da je Papić porodični kum bivšeg ministra policije, te da je ostavku podneo nedugo nakon što je na čelo resora policije došao Aleksandar Vulin.

Kako je naš portal u više navrata pisao, Papić je inače u javnosti poznat kao policijski funkcioner koji je bez dana policijske škole vrtoglavo napredovao u MUP u vreme Stefanovićevog mandata, a mediji su o njemu izveštavali i zbog brutalnog prebijanja Dejana Pejovića, vlasnika restorana „Jahorina“.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Za Papića se takođe navodi da je kupio fakultetsku diplomu u Priboju, da je od pozicije u kabinetu ministra za manje od četiri godine napredovao do mesta zamenika načelnika SBPOK-a. Takođe je navedeno i da je Goran Papić vlasnik stana u Preševskoj 40 na Zvezdari od 160 kvadrata u vrednosti od 200.000 evra, a da poreklo te njegove imovine nikada nije dokazano.

Podsetimo, Papićevo ime se u žiži javnosti zateklo i pre nekoliko nedelja kada je uhapšen zbog sumnje da je učinio krivično delo trgovina uticajem. Papić se sumnjiči da je oduzeto blindirano vozilo vratio Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Foto: Nova.rs/Marko Miljković

Papić je negirao ovo krivično delo, a kako je naš portal ranije pisao, bivši zamenika šefa UKP je čak tražio i da bude poligrafski testiran, ali je to, navodno, MUP odbio.

Inače, Papiću je juče ukinut pritvor.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare