Nebojsa Stefanovic
Nebojša Stefanović Foto:BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Jovo Mamula

Advokat Branislav Tapušković, branilac bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića, izjavio je danas da je u dosadašnjem toku istrage protiv Papića apsolutno utvrđeno ko je naredio vraćanje blindiranog automobila vođe organizovane kriminalne grupe Marku Miljkoviću.

Branislav Tapušković Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Odluku o vraćanju vozila doneo je drugi policajac koji se nalazi u vrhu MUP“, rekao je on.

Tapušković naglašava da je Stefanović svedok odbrane koga je on predložio.

„On treba da objasni situaciju zbog čega se po ovom gradu voze blindirana vozila“, rekao je Tapušković i dodao:

„Ovo danas, ministar Stefanović je osporio sve ono što su svedoci govorili, a to su visoki policijski inspektori. Postoji dokumentacija o vraćanju vozila. Vozilo je bilo oduzeto i uprkos tome vraćeno. Ministar je rekao da ništa o tome nije znao. Nije znao čak ni ko je izdao naredbu za vraćanje vozila, a to nije bio moj branjenik, koji je žrtva manipulacije da bi se prikrile činjenice u odnosu na blindirana vozila koja su šetala po gradu, a da nisu na valjan način kontrolisana“, rekao je on.

Dodao je da je tražio da ukine pritvor njegovom branjeniku.

„Tražio sam se da se ukini pritvor mom branjeniku, jer ne postoje elementi za podizanje optužnice. Ja smatram da Stefanović nista nije znao o blindiranim vozilima, da je postojala odluka kolegijuma MUP da se ta vozila kontrolišu pod određenim režimom“, rekao je Tapušković i naglasio da Goran Papić nije taj koji je vratio „blinde“.

„Goran Papić nije vratio. Zna se ime policajca koji je izdao naredbu, to je jedan od načelnika, koji je i dalje u vrhu MUP. Ako kažem da je on u vrhu MUP, onda to znači da je u vrhu MUP“, rekao je advokat.

On, takođe, danas očekuje razrešenje pitanja u vezi sa pritvorom Papiću, koji je, kako tvrdi, trebalo da bude pusten da se brani sa slobode još pre osam dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare