Dejan Kovačević
Dejan Kovačević Foto: Printscreen/YouTube

Bivši načelnik UKP Dejan Kovačević saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu, u sklopu istrage koja se vodi protiv nekadašnjeg zamenika šefa UKP Gorana Papića, koji se sumnjiči da je vratio blindirano vozilo pripadnicima grupe Veljka Belivuka. Kako nezvanično saznajemo, Kovačević je navodno kod tužioca rekao da je bivši šef beogradske policije Milenko Munižaba doneo odluku o vraćanju blindiranog automobila Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Belivuka.

Prema nezvaničnim saznanjima, Kovačević je na saslušanju istakao da su njegova saznanja da je Munižaba doneo odluku o vraćanju automobila.

Sa druge, strane, Papićev advokat Branislav Tapušković istakao je samo kratko za Nova.rs da je Kovačević izjavio da je znao da je postojao poseban režim kontrole blindiranih vozila.

Pročitajte još:

„On je rekao da se o stavu režima kontrole blindiranih vozila govorilo“, kratko je rekao Tapušković.

Podsetimo, Kovačević i ministar odbrane Nebojša Stefanović saslušani su danas u okviru istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića zbog trgovine uticajem. Stefanović je negirao navode da je znao za vraćanje blindiranog vozila.

Obojica su saslušana po zahtevu advokata Branislava Tapuškovića, koji zastupa uhapšenog Gorana Papića. Inače, Papić se sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, posredovao i naložio da se odmah vrati blindirano vozilo koje je od Marka Miljkovića privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Foto: Nova.rs/Marko Miljković

Stefanović je istakao da nema saznanja o tome ko je doneo naredbu o vraćanju blindiranog vozila Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar