Foto:printscreen pink.rs

Viši sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor bivšem zameniku načelnika SBPOK-a Goranu Papiću, koji je pod istragom zbog sumnje da je urgirao da policija odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil od, sada osumnjičenog vođe kriiminalne grupe, Marka Miljkovića, potvrdio je za Nova.rs njegov branilac, advokat Branislav Tapušković.

„Goran Papic je pušten da se brani sa slobode“, rekao je kratko njegov advokat Branislav Tapušković za naš portal.

Papić je nakon hapšenja, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je svojim uticajem u MUP-u urgirao da se istog dana Miljkoviću, koji je sada u pritvoru, vrati prethodno privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Za krivično delo trgovina uticajem za koje se tereti, zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Branislav Tapušković, Među nama, Medju nama
Branislav Tapušković Foto: Nova S

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za ubistva, preprodaju droge, držanje oružja…

Foto: Nova.rs/Marko Miljković

U sklopu istrage, danas su saslušani i bivši načelnik UKP Dejan Kovačević i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Stefanović je negirao navode da je znao za vraćanje blindiranog vozila.

Obojica su saslušana po zahtevu advokata Branislava Tapuškovića, koji zastupa uhapšenog Gorana Papića.

Stefanović je istakao da nema saznanja o tome ko je doneo naredbu o vraćanju blindiranog vozila Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sa druge strane, advokat Branislav Tapušković rekao je danas da je Miljković bio zaustavljen, i da nije imao saobraćajnu dozvolu, kao i da je imao ovlašćenje od nekog čoveka iz Mladenovca, koje je glasilo na Belivuka i njega, i to je vozilo koje je moralo da bude podvrgnuto skeneru.

„Vozilo je imalo oko 3.000 kubika, nije uopšte moglo da ponese teret koji je u tom momentu imao. Sve to, posle njegovog iskaza, sam insistirao na tome da stavim prigovor, i stavio sam, na taj iskaz Stefanovića, jer je po meni nelogično da ministar policije nema saznanje o kontroli blindiranih vozila, i o režimu koji je morao biti poštovan prilikom kontrole tih vozila, jer bi situacija bila drugačija, pa se tim blindiranim vozilima ne bi prevozilo toliko droge i oružja, koje eto, sada, posle toliko vremena, pronađeno“, rekao je između ostalog Tapušković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare