Ko je Goran Papić: Prebijao ljude i napredovao bez škole

Hronika 09. mar. 202115:57 > 18:21
Podeli:
Foto:printscreen pink.rs

Goran Papić, koji je danas priveden je bivši zamenik načelnika SBPOK-a i porodični kum bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, a podneo je ostavku u MUP, samo nekoliko dana nakon što je na čelo tog resora došao Aleksandar Vulin. Papić je inače u javnosti poznat kao policijski funkcioner koji je bez dana policijske škole vrtoglavo napredovao u MUP u vreme Stefanovićeve vladavine, a mediji su o njemu izveštavali i zbog brutalnog prebijanja Dejana Pejovića, vlasnika restorana "Jahorina".

Prebijanje se dogodilo 22. oktobra 2019. godine u Zaplanjskoj ulici u naselju Braće Jerković, a saučesnik mu je bio kolega Tomislav Antonijević, šef Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja narkotika. Pretučen je zbog toga što je otvorio lokal u blizini restorana Milorada Papića, inače Goranovog oca.

Pejović je, kako se navodi, tog 22. oktobra petnaest minuta brutalno maltretiran pred suprugom koja je virištala i preklinjala ih da prekinu. A onda je došla policija koja je privela Pejovića i zadržala ga u pritvoru ne dajući mu ni potrebnu medicinsku negu, uz konstantne pokušaje da sa njim postignu dogovor da se slučaj zataška. Osim toga Papićeve kolege upale su na Pejovićev privatni posed, pretile njegovoj supruzi, oduzele i uništile snimke sa kamera o čemu postoje dokazi i izveštaj ovlašćenog servisa.

MUP tada nije podigao krivičnu prijavu protiv njih dvojice iako su zloupotrebili svoj službeni položaj.

Za Papića se takođe navodi da je kupio fakultetsku diplomu u Priboju, da je od pozicije u kabinetu ministra za manje od četiri godine napredovao do mesta zamenika načelnika SBPOK-a. Takođe je navedeno i da je Goran Papić vlasnik stana u Preševskoj 40 na Zvezdari od 160 kvadrata u vrednosti od 200.000 evra, a da poreklo te njegove imovine nikada nije dokazano.

Inače, ime Gorana Papića u vrh medijske pažnje dospelo je i kada je uhapšen brat košarkašica Milice i Ane Dabović, Milan. Papić je rukovodio akcijom hapšenja.

Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Takođe ga vezuju za nikada razjašnjene afere nezakonitog prisluškivanja iza kojih je stajala Dijana Hrkalović, bivši državni sekretar MUP-a.

“Bežanija” Papića iz MUP-a je samo još jedan pokazatelj rata između klanova Stefanovića i Vučića koji je eskalirao dolaskom Aleksandra Vulina na mesto Ministra unutrašnjih poslova.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar