Goran Papić i Aleksandar Papić Foto: Pink printscreen, Facebook/Krik

Dok se protiv jednog Papića iz redova MUP vodi istraga zbog navodne trgovine uticajem, drugi Papić koji je istaknuti član SNS i kontroverzni biznismen, uspeva mahom da ostane u medijskoj ilegali, iako je i on odavno trebalo da se nađe pod lupom istražnih organa.

Optužnica protiv klana Belivuk-Miljković ponovo je na površinu izbacila izvesnog Papića , ali ne na spisku okrivljenih, već kao osobu o kojoj pripadnici kriminalne grupe govore u svojoj međusobnoj komunikaciji. Da li je reč o biznismenu i članu SNS Aleksandru Papiću ili bivšem službeniku SBPOK-a Goranu Papiću, protiv kog se vodi istraga zbog trgoviner uticajem nije najjasnije i po svemu sudeći tužilaštvo nema motivacije da to i ispita.

Foto:printscreen pink.rs

O Aleksandru Papiću i Goranu Papiću govorilo se sporadično otkako su početkom februara pohapšeni članovi kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Najpre se o njima pričalo kao o moćnoj braći koja pomažu klan, ali i rad Srpske napredne stranke, sve dok bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goran Papić nije priveden zbog trgovine uticajem, a zatim i pušten posle saslušanja bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića i direktora policije Vladimira Rebića. Ono što je zasad nesporno jeste da su obojica Papića kadar i bliski saradnici minsitra odbrane Nebojše Stefanovića.

Odmah nakon izlaska na slobodu, Goran Papić je demantovao da je u rodbinskoj vezi sa ovim drugim Papićem, čime je otvoreno pitanje ko je onda u svojim rukama držao konce koji su vezivali Belivukov klan i vrh policije i države?.

Şa druge strane, tužilaštvo se takođe nije potrudilo da to sazna i ispita, pa se u optužnom predlogu, nijedan Papić ne pominje, osim u delu transkripta razgovora članova ove kriminalne grupe.

„Ponovo se vraćamo na priču o kom Papiću je reč i da bi se na to pitanje odgovorilo, neophodno je da se konačno otkriju sprege vrha vlasti sa kriminalnom grupom. Navodno, koliko mi je poznato, postoje audio snimci telefonskih razgovora između izvesnog Papića i članova grupe, postoji i video-snimak na kom se navodno vidi ko dolazi u takozvani bunker na stadionu i imamo izjavu okrivljenog Bojana Hrvatina koji izvesnog Papića opisuje kao čoveka sa naočarima i visokim zaliscima. Shodno tome, mora se odgovoriti na pitanje ko je taj čovek koji je bio veza klana u MUP-u“, objašnjava advokat Tapušković.

On je još jednom ponovio izjavu od pre nekoliko dana, da Gorana Papića treba uhapsiti ukoliko postoje osnovi sumnje o njegovoj umešanosti, pa neka se istina dokazuje tamo gde treba.

Branislav Tapušković Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Goran Papić je bio u pritvoru dva meseca i smatram da je prošlo dovoljno vremena da se podigne optužni predlog ukoliko neko sumnja u njegovu povezanost. Međutim, sa druge strane imamo situaciju u kojoj više niko ne spominje Aleksandra Papića. Podsetiću vas da su pojedini mediji o njemu pisali još pre pola godine, ali da je sva priča naprasno utihnula. Neka se već jednom ispita i njegova uloga u ovoj priči“, kaže Tapušković.

Nebojša Stefanović Aleksandar Papić
Foto: printscreen KRIK/Facebook/Video

Sa druge strane, Aleksandar Papić je član Srpske napredne stranke čije je lice javnost imala prilike da vidi u više navrata uz Nebojšu Stefanovića, pogotovo u periodu kada je bio ministar policije. Tako su se zajedno pojavljivali na svim zgodama Srpske napredne stranke ali i Ministarstva unutrašnjih poslova, kao što je to bio slučaj 2018. godine na proslavi Dana policije. Osim Stefanovićevog bliskog saradnika, ovaj Papić se pominje u ulozi kontroverznog biznismena koji je pod sumnjivim okolnostima učestvovao na raznim tenderima i kupovinama.

Tapušković: Aleksandar se pozivao na Gorana Papića

Advokat Tapušković podseća na podatak da je upravo Aleksandar Papić bio taj koji se predstavljao kao brat Gorana Papića iz MUP i redom reketirao, što je na stranačkom sastanku  izgovorio i član Srpske napredne stranke Stefan Đukić.

Od Aleksandra Papića se, od hapšenja Belivuka i anuliranja Nebojše Stefanovića od strane njegovih stranačkih kolega, nije moglo mnogo čuti do sada. Njegov glas čitaoci „Nove“ su mogli da čuju u snimljenoj prepirci na sastanku odbora na Zvezdari koju smo objavili, a u kom traži da se Stefanoviću izglasa nepoverenje. Pored toga, dao je intervju za jedan režimski tabloid u kom sebe predstavlja kao biznismena sa dugogodišnjim iskustvom i poštenog oca troje dece.

Bonus video: Dovođenje Veljka Belivuka na stadion

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare