Foto:printscreen pink.rs

Bivši zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić, koji je zbog sumnje da je trgovao uticajem uhapšen u martu, nakon što je "pala" grupa Veljka Belivuka, kazao je da je njegov pad u Ministarstvu unutrašnjih poslova počeo nakon hapšenja pojedinaca bliskih opozicionim liderima u Srbiji, te da je nakon tih akcija "etiketiran".

Gostujući kod Vladimira Đukanovića u emsiji „Iskreno sa Đukom“, upitan da prokomentariše zbog čega je etiketiran, Papić je rekao da ne zna, ali da može da pretpostavi kada je sve počelo.

„Nikada nisam dobio odgovor na to pitanje, a mnogo puta sam se pitao. Vrlo moguće da je to rezultiralo nekim uspešnim akcijama zaplena narkotika. Imali smo i neka hapšenja nekih ljudi koji su bliski nekim opozicionim liderima, možda je sve to bio jedan uvod u neke napade na mene“, rekao je Papić.

Milan Dabović Foto: Facebook/Milan Dabovic

Đukanović je podsetio da je Goran Papić rukovodio akcijom hapšenja bivšeg šuraka Dragana Đilasa, Milana Dabovića, i upitao ga kako je došlo do te akcije.

„Na osnovu operativnih podataka to lice je bilo propraćeno. Sačekali smo da uzme količinu u nekom momentu. Došlo bi i ranije do njegovog hapšenja ali se igrom slučaja dogodilo da to bude na Brankovom mestu, tako su uslovi zahtevali. Nismo uspeli da sačekamo da vidimo kome je to namenjeno“, kazao je Papić i dodao da je bilo reči o dva kilograma čistog kokaina koji je došao „sa zapada“.

Đukanović je zaključio da se neretko čuje sa Papićeve strane da je „sve ovo što je krenulo“, krenulo nakon tog hapšenja.

„Nekako se sve posle toga dešavalo i sve činjenice su govorile da je to bukvalno odatle servirano, od nekih opozicionih lidera“, rekao je Papić i dodao da ne može biti siguran da li je još neko iz vlasni bio umešan.

Podsećanja radi, nakon što je Papić uhapšen u javnosti su se pojavile inforamcije da je osumnjičen da je iz zaplene vratio automobil Marku Miljkoviću, a osumnjičen je za krivično delo trgovina uticajem. Istraga u ovom slučaju je još u toku, a među svedocima koje je predložio Papićev advokat našao se i ministar Nebojša Stefanović, posle čijeg saslušanja je pušten na slobodu.

Bonus video: Dovođenje Veljka Belivuka na stadion

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare