Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC; printscreen Pink.rs

"Da tada nije bilo poziva od bivšeg ministra (Nebojše) Stefanovića ka meni, a vezano za gospodina (Marka) Miljkovića, ja nikada ne bih ni bio tamo gde sam bio", rekao je Goran Papić, bivši načelnik SBPOK-a koji je uhapšen u martu zbog sumnje da je trgovao uticajem, a iz pritvora pušten odmah nakon saslušanja Nebojše Stefanovića.

Nakon dvomesečnog pritvora, Goran Papić je prvi put javno govorio u emsiji „Ozbiljno sa Đukom“ autora Vladimira Đukanovića o vezama sa bivšim ministrom policije, a sada vojske, Nebojšom Stefanovićem i o pozivima Stefanovića koji su se odnosili na Marka Miljkovića, pajtosa Veljka Belivuka, zbog kojih je, kako tvrdi, kasnije završio u pritvoru.

Marko Miljković Foto: Nova.rs/Marko Miljković

„Mi smo imali zahtev nekog, ne mogu da iznosim detalje zbog istrage, ali imao sam jedan poziv od njega (Stefanovića) da se obavi to saslušanje, da to bude što kraće, brže, efikasnije. Taj čovek se nije pojavio taj dan kod nas, a on (Stefanović) je meni naredio da ga opet nađem.“

Ispostavilo se, kako je Papić kasnije ispričao, da je Marka Miljkovića na putu do SBPOK-a zaustavila beogradska policija i privela ga.

Na pitanje zašto je zahtev od strane tužioca za organizovani kriminal, po čijem naređenju je trebalo da se sasluša Miljković, uopšte išao preko ministra, Papić kaže da je jednostavno poziv bio takav.

„Suština je bila da se to lice sasluša profesionalno, kratko, jasno. Ne sećam se koji je bio razlog, ali se sećam da je bilo po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal. Nije se pojavio, pa sam imao opet poziv od Stefanovića da me pita zašto se to lice zadržava kod nas već pet sati, na šta sam odgovorio da se ono nije ni pojavilo“, objasnio je Papić.

Nebojsa Stefanovic
Nebojša Stefanović Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Zašto je ministar pozvao baš njega, a ne načelnika SBPOK-a, Papić kaže da ne zna.

„Odgovaram za nešto što nisam ni mogao da uradim. To vozilo koje, meni pripisuje, je oduzela policijska uprava za Beograd i ista je ta vozilo i vratila. Taj ko je vratio vozilo je rekao da sam ja uticao na njega, da bi kasnije rekao da ja na njega i nisam mogao da utičem“, kaže Papić i dodaje da je osoba koja je vratila automobil kasnije sama priznala, pa pojasnila da je to učinila jer je takav bio „generalni stav MUP, da se ta lica ne diraju“.

Advokati, protest Branislav Tapušković
Branislav Tapušković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Goran Papić je, podsećanja radi, skoro dva meseca proveo u privoru, a njegov advokat Branislav Tapušković zatražio je da kao svedok bude pozvan i ministar Nebojša Stefanović koji je takođe saslušan. O njegovom saslušanju Papić nije mnogo govorio, ali je prokomentarisao da je ovaj govorio „neisitne“, te da je odmah nakon tog saslušanja pušten na slobodu.

Advokat Tapušković je ranije više puta napomenuo da je Papić samo izvršavao naredbe svog nadređenog, to jest Nebojše Stefanovića.

Istraga u ovom postupku je i dalje u toku.

Bonus video: Dovođenje Veljka Belivuka na stadion

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare