Tačno mesec dana prošlo je od saobraćajne nesreće koja se dogodila na Dedinju u Beogradu, kada je Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, vozeći skupoceni automobil “meklaren” udario u drugi, a istraga i dalje tapka u mestu. Policija punih mesec dana nije dostavila Prvom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Vučićevog kuma, te se postavlja pitanje gde je zapelo u MUP.

Petrović se 6. marta zakucao u automobil u Užičkoj ulici, nakon što se nije zaustavio na znak, a tom prilikom su lakše povređene dve osobe.

O nesreći se na samom početku nisu oglasili nadležni organi, a nakon što su novinari našeg lista zatražili odgovore, saopšteno je da je Prvo osnovno javno tužilaštvo zatražilo od policije da se protiv Vučićevog kuma podnese krivična prijava zbog ugrožavanja javnog saobraćaja.

Pročitajte još:

Od te odluke nije se dalje odmaklo.

Tužilaštvo punih mesec dana čeka da im se predmetna prijava dostavi, a prema saznanjima Nove, ona do današnjeg dana nije stigla.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

“Predmetna krivična prijava još uvek nije dostavljena tužilaštvu”, saopšteno je za naš list tokom jučerašnjeg dana.

Nije poznato zbog čega MUP ne dostavlja prijavu, s obzirom da je reč o redovnoj proceduri i tek u pojedinim slučajevima čeka se duže.

Očigledno je da je zapelo u MUP, a simptomatično je da se policija nije ni oglašavala o nesreći koja se dogodila u Užičkoj ulici. Opravdano se postavlja pitanje da li policija na ovaj način pokušava da spreči suočavanje Petrovića sa odgovornošću za nesreću koju je izazvao.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Nova je neposredno posle nesreće uputila pitanja MUP-u kako bismo proverili pojedine informacije, poput toga da li je Petrović kobne večeri vozio pod dejstvom alkohola ili narkotika, međutim, nismo nikada dobili odgovor.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Podsetimo, saobraćajna nezgoda koju je izazvao Nikola Petrović dogodila se 6. marta u Užičkoj ulici u Beogradu. Petrović je išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio kretanje. Tada je snažno svojim skupocenim automobilom marke „meklaren“ udario u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Inače, Vučićev kum se u trenutku nesreće nalazio za volanom skupocenog automobila “meklaren”, koji vredi 300.000 evra.

Sa njim u vozilu tog dana bio je poznati kuvar i veliki prijatelj šefa naprednjaka, počasni konzul naše države u Ljubljani Tomaž Kavčič. U pitanju je lični prijatelj Aleksandra Vučića.

Ekipa „Nove“ bila je na mestu nesreće neposredno posle sudara koji se dogodio 6. Marta u Užičkoj i tamo je doživela interesantnu situaciju. Pripadnik MUP-a koji je regulisao saobraćaj u Užičkoj ulici nekoliko puta je od nas tražio da mu kažemo kako smo za ovu saobraćajnu nesreću saznali, i „šta mi radimo tu“.

Uvoz lekova i vlasnika avio-kompanije

Inače, Petrović od 1. januara 2015. obavlja funkciju potpredsednika Privredne komore Srbije. Ranije je bio direktor „Elektromreža Srbije“, a u svom posedu ima čak i avio-kompaniju koju je kupio od Stanka Subotića.

Pročitajte još:

Takođe, kako je naš portal ranije pisao, Petrović je vlasnik 10 mini-hidroelektrana preko suvlasništva u pojedinim firmama, a istovremeno se bavi uvozom lekova i razvojem tehnologija za solarnu energiju.

BONUS VIDEO: Toma Mona popio prozivku od Vučića a onda zabriljirao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar