Foto: Privatna arhiva

Sveštenik J. S. iz okoline Ljubovije oslobođen je pred Osnovnim sudom u Loznici u kojem mu je suđeno zbog saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao maloletni Đorđe Radosavljević (15) iz Donje Ljuboviđe, a porodica nastradalog dečaka ističe da ih je ova odluka potresla. Miroslav Radosavljević, otac maloletnog Đorđa, ističe za Nova.rs da njihovu bol ništa ne može da umanji.

Đorđe je nastradao u teškoj nesreći januara 2022. godine, kada je na njega kolima naleteo sveštenik J. S. svojim automobilom. Kobnog dana, tinejdžer se vraćao iz škole, a nesreća se dogodila nedugo nakon što je izašao iz autobusa.

Pročitajte još:

Miroslav Radosavljević, otac maloletnog Đorđa, kaže za portal Nova.rs da je cela porodica slomljena od bola nakon presude i da, od kada su čuli reči sudije, ne mogu da dođu sebi i piju lekove za smirenje.

„Od kada smo čuli presudu, nije nam do života. Evo sada će 16. novembar kada je mom pokojnom sinu rođendan, upravo smo se vratili iz kupovine. Na taj dan otići ćemo na groblje, na njegovom grobu pravićemo mu rođendan. Na to sam osuđen i tako ću morati da sinu čestitam rođendane dok sam živ“, priča Miroslav kroz suze.

Foto: Privatna arhiva

Oni ističe da je sveštenika J. S. javno tužilaštvo optužilo, ali da ga je sud u Loznici oslobodio.

„Nadamo se da će tužilaštvo podneti žalbu na ovu sramotnu presudu, ako ne bude ništa, prodaću sve što imam i pokrenuti parnični postupak. Supruzi je bilo preteško, ja sam bio u inostranstvu, radio sam kada mi je stigao poziv, samo mi je rekla: „Dolazi kući, oslobodili su ga!“ i odmah sam krenuo nazad“, priča neutešni otac.

Miroslav ističe da će pisati svim institucijama, jer ne želi da smrt njegovog deteta prođe nekažnjeno.

„Supruzi je bilo mnogo teško, pod velikim je stresom. Đorđe je bio naš sin jedinac, on nam je bio sve u životu. Ne želim više da živim ovakav život. Ovaj teret koji mi osećamo zbog smrti deteta i oslobađajuće presude ne bih želeo da iko ikada oseti“, zaključio je neutešni otac.

Foto: Privatna arhiva

Portal Nova.rs pisao je i Osnovnom sudu u Loznici koji nam je brzo odgovorio i istakao da je odluka donesena posle završenog pretresa.

„Povodom Vašeg obraćanja Osnovnom sudu u Loznici ističemo da je u predmetu ovog suda u kome se na strani oštećenog nalazi maloletni oštećeni čiji su inicijali Đ.R dana 6. 11. 2023. godine završen glavni pretres nakon čega je doneta i javno objavljena odluka pri čemu je od tog momenta počeo da teče rok od 15 odnosno 30 dana za pismenu izradu i dostavljanje odluke“, saopšteno je iz ove institucije.

Uzdaju se u žalbu

Advokat Ljubisav Batan Radosavljević, punomoćnik porodice pokojnog Đorđa, rekao je za portal Nova.rs da je po okončanju glavnog pretresa sudija osnovnog suda u Loznici objavila presudu kojim je oslobodila optuženog J. S. od optužbe da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Darko Šarić, Specijalni sud
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Po meni, ovo je vrlo sporna odluka. Čekam da čujem kako će to sud obrazloziti, obzirom da smatram da postoji razlika u veštačenjima. Bilo ih je dva, a sud je odbio moj predlog za trećim veštačenjem. Ovde se moramo osloniti na žalbu zastupnika javne tužbe, jer, nažalost, punomoćnik oštećenih nema pravo na podnošenje žalbe“, nagalsio je Radosavljević.

On je istakao da je sa njegove strane javna tužba će imati potpunu podršku i pomoć za izradu što stručnije i obrazloženije žalbe, za koju unapred kaže da ima mesta, iako još nije dobijen pismeni otpravak presude.

Sa druge strane, iz Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici rečeno je za naš portal da je u junu ove godine podnet optužni predlog protiv sveštenika koji je bio za volanom vozila.

„Obaveštavamo da je OJT Loznica, nakon sprovedenog postupka, Osnovnom sudu u Loznici dana 05.06.2023. podnela optužni predlog protiv okrivljenog J. S. zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja“, saopšteno je.

Podsetimo, saobraćajna nesreća dogodila se u januaru 2022. godine, oko 20 časova, kada se stradali Đorđe vraćao kući iz škole.

VIDEO: Odloženo suđenje Milenkovićevim inspektorima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar