Diana Đelić Diana Djelic
Diana Ćelić Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Telo 28-godišnjeg Milovana Ivića pronađeno je u maju 2018. godine u Novom Sadu, a obdukcijom je utvrđeno da je preminuo od kombinacije alkohola i lekova, uprkos brojnim povredama za koje njegova majka Diana Ivić tvrdi da su nastali policijskim prebijanjem u stanici kada je Ivić, dve večeri ranije, priveden. Ni danas njegova majka ne veruje u zvaničnu verziju smrti sina i tvrdi da za to ima i dokaze.

Foto: privatna arhiva

Tragična priča Milovana Ivića počinje nekoliko večeri ranije, kada je krenuo da se sastane sa jednim poznanikom. Ivić ga je zatekao kako se svađa sa devojkom koju do tada nije poznavao, pa je seo na drugu klupu i čekao da se njihov razgovor završi. Pošto je svađa bila žustra i bučna, komšije su pozvale policiju i svo troje su odvedeni u policijsku stanicu – Ivićev prijatelj i njegova prijateljica su privedeni zbog narušavanja javnog reda, a Ivić je, kako nam priča njegova majka, krenuo kao svedok.

„Bilo mi je čudno da mi se ne javlja jer to nije njemu svojstveno ponašanje. Kada su ih odveli u stanicu, tu devojku su odvojili u posebnu sobu. Moj Miki je čuo kako viče da je puste, da je ostave na miru i da je ne dodiruju i tada je rekao policajcima da treba da ih bude sramota što maltretiraju devojku. Zbog toga su krenuli da ga tuku“, prepričava nam majka.

Diana Đelić Diana Djelic
Diana Đelić Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rsOtkrivamo koje su sve države uvele hemijsku kastraciju: Među njima i komšije

Kako kaže, mladića su potom prebacili u pritvor u Kralja Petra, gde je ponovo pretrpeo brutalne batine.

„Tamo su nastavili da ga tuku, a onda su ga odveli u bolnicu zbog silnih povreda. Rekao je lekaru da ga je pretukla policija, što je on i napisao u svom izveštaju. Međutim, ostalo je samo na tome. Mog sina potom vraćaju u policijsku stanicu i iz pritvora izlazi ujutru. Našla sam ga kako sedi na klupi nedaleko od stanice u užasnom stanju i nikada neću zaboraviti taj osećaj kada sam ga videla. Cela glava mu je bila natečena, arkada pocepana, pa ušivena, usne su mu bile modre, uši crne“, priča Diana Ćelić.

Pročitajte još:

Odvodi svog sina kući, a on insistira da se vrate u policijsku stanicu i da podnesu prijavu zbog prebijanja i da traže snimke sa sigurnosnih kamera u stanici. Međutim, video-zapise nikada nisu videli, a majka veruje i danas da oni postoje, ali da su sklonjeni.

Smrt u haustrou

Majka ubijenog mladića priča da je po dolasku iz policijske stanice Milovan rekao da izlazi napolje da vidi gde se nalazi advokat koji mu je ranije preporučen. Trebalo je da se nađe sa poznanikom koji je kasnije kazao da se kobne večeri nisu sreli. Tek sutra ujutru majka je dobila najstrašniji poziv, javljeno joj je da je Milovan pronađen mrtav.

„Čovek koji ga je pronašao ispričao je da ga je podigao u sedeći položaj jer je prvo pomislio da ga mu je pozlilo. Kazao je i da ga je pronašao u lokvi vode. Jakna mog sina nestala je tog dana dok je trajao uviđaj i do danas ne znam šta se sa njom dogodilo. Policija je uzela snimke sa samo dve sigurnosne kamere iako ih je bilo više. Taj čovek, koji ga je pronašao, pokušao je da objasni policajki da ga je pomerao, ali nju kao da to nije interesovalo“, priča nesrećna žena.

Diana Đelić Diana Djelic
Diana Đelić Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Dodaje da su na licu mesta, pored tela njenog sina, pronađeni opušci cigareta koje policija uopšte nije uzela, niti je razgovarala sa eventualnim svedocima.

#related-news_0

Obdukcija koja je usledila pokazala je prilično šokantne podatke imajući u vidu da obducent uopšte nije opisao veći deo povreda koje su golim okom bile vidljive na Milovanovom telu, priča neutešna majka.

„Strašno je i to što patolog nije utvrdio čak ni vreme smrti. Međutim, patolog Stojan Petković nakon pet meseci radi analizu i nalazi buprenorfin, što je besmislica. I tako za zvaničnu smrt mog sina navode da je preminuo usled kombinacije alkohola i lekova, što je besmislica, jer sam kasnije saznala da ta količina alkohola i lekova za smirenje, koje sam mu ja dala nakon izlaska iz policijske stanice, nije smrtonosna“, kaže majka i dodaje da su policajci kasnije ispričali da se Milovan, dok je bio u pritvoru, u jednom trenutku popeo na klupu i skočio na glavu!

Bonus video: Sve žrtve Belivukovog klana

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare