Igor Milošević
Igor Milošević, višestruki silovatelj

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv I. M. zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti. Reč je o osuđivanom silovatelju Igoru M. kog su prijavile novinarke.

„Optužnim predlogom okrivljenom I.M. je stavljeno na teret da je dana 27.09.2022. godine pretnjom da će napasti na život i telo oštećene J. R. novinarke u dnevnom listu “Informer”, ugrozio njenu sigurnost, koja oštećena obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja, a u vezi sa poslovima koje obavlja, na taj način što je prilikom intervjua koji je oštećena radila sa njim zajedno sa koleginicom I. T. istoj uputio reči: – Ako sam ja naumio da vas silujem ja ću to uraditi, ako imam slobodu, ako nema kamermana da me spreči, ako nema bilo ko da me spreči – kao i: – Ako dođem da vas ubijem, ja ću da vas ubijem ako nema ko da me spreči – što je kod oštećene stvorilo osećaj straha i ugroženosti za sopstvenu bezbednost“, saopštilo je tužilaštvo.

Okrivljeni I.M. je 30. septembra 2022. godine zadržan od strane Odeljenja za javni red i mir Policijske uprave za grad Beograd, a po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Okrivljeni je 2. oktobra 2022. saslušan u prostorijama tužilaštva i tada je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret. Nakon saslušanja, Prvi osnovni sud u Beogradu je okrivljenom na predlog tužilaštva odredio pritvor koji traje do danas.

„U toku postupka tužilaštvo je ispitalo svedoka oštećenu J.R. i svedoka I.T. i naredilo vršenje psihijatrijskog veštačenja okrivljenog. Iz nalaza i mišljenja veštaka utvrđuje se da su sposobnost okrivljenog I.M. da shvati značaj svog dela i mogućnost da upravlja svojim postupcima bile očuvane, da mera bezbednosti medicinskog karaktera nije indikovana, kao i da je okrivljeni procesno sposoban“, navelo je tužilaštvo.

Nakon razmatranja i ocene svih dokaza, tužilaštvo je podnelo optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da se u radnjama okrivljenog stiču sva obeležja krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret, te je predložilo sudu da ga nakon održanog glavnog pretresa oglasi krivim i osudi na kaznu zatvora u trajanju od dve godine i deset meseci, imajući u vidu da je isti višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela, kao i da se prema njemu izrekne mera bezbednosti zabrane prilaska i komunikacije sa oštećenom J.R. u trajanju od tri godine.

Takođe, tužilaštvo je predložilo da se prema okrivljenom produži pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili učiniti krivično delo kojim preti.

Bonus video: Odbor za kulturu odlučio: megaintervju sa silovateljem – nije tema 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar