Ilustracija Foto: Mup

Igor Milošević, serijski silovatelj koji je višestruko osuđivan zbog krivičnog dela silovanje, uhapšen je zbog ugrožavanja sigurnosti.

„Nakon što je Prvom OJT u Beogradu dostavljena krivična prijava od strane nezavisnih dnevnih novina ,,Informer“ protiv I.M. u tužilaštvu je obavljen razgovor sa novinarkama navedenih novina, a potom je po nalogu dežurnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u saradnji sa policijskom upravom za grad Beograd, odeljenje za javni red i mir, određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati osumnjičenom I.M. zbog krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti. Naime, iz navoda prijave krivično delo izvršeno je dana 27.09.2022. godine na štetu novinarki koje su vodile intervju sa prijavljenim, a u vezi razgovora sa njim, odnosno davanja izjava za vreme snimanja“, navode iz tužilaštva.

Pročitajte još:

U roku od 48 sati osumnjičeni će biti saslušan.

Inače, on je pre nekoliko dana dao intervju za dnevni list Informer u kome je pričao o silovanjima koje je počinio. Pomenuti intervju izazvao je buru u javnosti, a brojni građani i organizacije zatražili su da se list Informer zatvori. Organizovan je i protest ispred zgrade u kojoj se nalazi sedište tog lista.

Podsetimo, serijski silovatelj Igor Milošević je prošle nedelje pušten na slobodu. Reč je o povratniku, a on je poslednjih 15 godina proveo u zatvoru.

VIDEO: Zaplenjeno dva kilograma heroina, uhapšene dve osobe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare