Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs; printscreen/društvene mreće...

Serijski silovatelj i višestruki povratnik Igor Milošević saslušan je danas pred Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu. On je negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

„Nakon toga zamenik tužioca je predložio sudu da se u odnosu na osumnjičenog odredi pritvor: zbog opasnosti da neće biti moguće obezbediti njegovo prisustvo u postupku, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao uticati na svedoke koji tek treba da budu ispitani, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uciniti delom kojim preti, a sve to uzimajući u obzir njegovu raniju višestruku osuđivanost“, naveli su iz tužialštva.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Takođe, radi provera navoda krivične prijave tužilaštvo će ispitati oštećene, eventualne druge svedoke, zatim će narediti komisijsko psihološko-psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog na okolnost njegove uračunljivosti, a potom će doneti odluku, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Igor Milošević Foto:Screenshot/Instagram/serbialive_beograd

Milošević, inače serijski silovatelj koji je višestruko osuđivan zbog krivičnog dela silovanje, sada je uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti, nakon što su ga prijavile novinarke Informera.

Inače, velika bura u srpskoj javnosti digla se nakon što je ovaj medij objavio intervju sa Miloševićem u kom je pričao o silovanjima koje je počinio. Brojni građani, pokreti i organizacije zatražile su da se Informer zatvori, a organizovan je i protest ispred te redakcije.

Inače, Milošević je silovatelj kog i policija ali i javnost dobro poznaju po krivičnim delima koje je ranije vršio. Tako je Milošević prvi put napao sa 14 godina, kada je u samo tri dana nasrnuo na devet žena, od kojih je četiri silovao. Na slobodu je izašao 2001. godine, ali nije mnogo prošlo i Milošević se ponovo ustremio na žene. U roku od manje od mesec dana silovao je još jednu ženu i počinio osam razbojništva.

Tada je u jednom kozmetičkom salonu silovao zaposlenu i opljačkao. Osuđen je na 10 godina ali je iz zatvora izašao posle 5 i po. I tada je nastavio po starom…

Bonus video: Silovatelj uhapšen – protesti protiv „Informera“ se nastavljaju

Komentari

Svi komentari (2)