Ilustracija: Irfan Ličina, Goran Srdanov/Nova.rs

"Jedna komšinica je došla i zamolila me da pomognem komšinici S. S., jer ima problem sa mužem. Kada smo strčali do ulaza, zatekli smo scenu od koje i sada ponekad ne mogu da zaspim. Bivši muž davio ju je plastičnom vezom, dok je bespomoćno ležala na podu. Sve to u prisustvu njihovog šestogodišnjeg sina, koji je prestravljen i očajan šutirao oca. Onda me uplakan pogledao i rekao: "Molim te, pomozi mojoj mami". Prišao sam, zgrabio nasilnika i svom snagom ga odgurno. Ne sećam se da li sam mu nešto rekao. On je istrčao, seo u automobil i pobegao".

Ovako se Saša Ranđelović, iz Niša, seća 12. novembra i drame u zgradi gde živi. Njegovu komšinicu S. S. (32) pokušao je da udavi suprug D. S. (35), a Saša ju je spasao od sigurne smrti. Nasilnik je pobegao, ali je ubrzo uhapšen na ulazu u Svrljig i određen mu je pritvor, dok je povređenoj ženi ukazana medicinska pomoć.

„Kada sam joj prišao bila je modra u licu, nije disala, nije davala nikakve znake života“, priča Saša za „Novosti„.

„Sekunde su je delile od smrti. Vezica je bila i dalje čvrsto oko vrata. U međuvremenu je naišao još jedan komšija. Podigli smo joj ruku, jedanput, drugi put, ali ništa. Kao da je mrtva. Otrčao sam do auta da uzmem sečice, da isečem to plastično uže“.

Pročitajte još:

„Međutim, alat mi nije bio u autu, pa sam otrčao do stana. S komšijom sam zajedno isekao to uže s kojim ju je davio, pa smo pozvali Hitnu pomoć i policiju. Čekajući, okrenuli smo je na stranu. Ali i dalje nije davala znake života. Počeli smo da je oživljavamo kako smo znali i umeli i tek tada je počela da daje znake života, kao da krklja. Ispljuvala je malo krvi, a onda je počela da diše. Kada se malo rasvestila, odmah je pitala za sina. Mali ima šest godina, doživeo je veliku traumu“, seća se Saša.

Saša veruje da je sve što je učinio ljudska i moralna obaveza prema onima kojima je pomoć potrebna. Kaže i da je srećan što je komšinica sada dobro i da se polako oporavlja od povreda koje je zadobila.

Komentari

Svi komentari (1)