Ilustracija Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Danijela Milićević (42) i njena ćerka M.M.(6) ubijene su u vreme Božićnih praznika 2013. godine u Kruševcu.

Život su izgubile u prizemlju zgrade u kojoj je Danijela živela sa svojom decom. Za njihovo ubistvo bio je osumnjičen Radoslav Marinković (67) poznati kruševački kozar, koji je u maju iste godine izvršio samoubistvo, pišu „Novosti„.

Pročitajte još:

Pucnje iz pištolja u ulici Gavrila Principa br. 14 čule su komšije.

„Zatekla sam ih kako leže, isprva sam pomislila da su možda petarde pa su se one uplašile, a da je Danijela pala i povredila glavu, a kada sam prišla videla sam da je stanje teško“, ispričala je ranije komšinica Violeta Radenković, koje je izletela da pomogne iako je bila operisana samo 10 dana ranije..

Medicinari hitne su po dolasku na lice mesta pokušavali da pomognu žrtvama, ali je postajalo sve jasnije da su izgledi da prežive majka i ćerka slabi.

Devojčica je pogođena direktno u srce, a majka je imala prostrelnu ranu u stomaku. Pokušaji reanimacije nisu dali rezultata.

Osumnjičeni Marinković, koji je prema tadašnjim informacijama iz istrage gajio osećanja prema žrtvi, nakon krivičnog dela otišao je u obližnju kafanu i zamolio konobara za telefon. Pozvao je policiju. Pištolj je bacio u blizini. Oružje je pronašla policija i kasnije iste večeri saopštila da su žrtve podlegle povredama u kruševačkoj bolnici.

Privođenje pred tadašnjim istražnim sudijom Višeg suda u Kruševcu pratilo je veće obezbeđenje. Osumnjičeni je, između ostalog, priznao da je pucao. Naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje kako bi se utvrdilo da li je uzgajivač koza u trenutku izvršenja bio u stanju uračunljivosti. Suočavao se sa mogućnošću kazne od 35 do 40 godina zatvora.

Maja iste godine pronađen je mrtav u bolničkoj sobi pri KPZ u Beogradu. Advokat Rade Vujčić, koji je osumnjčenom bio dodeljen kao branilac po službenoj dužnosti, predočio je tada “Novostima” da je nasilna smrt nastupila vešanjem. Marinković je imao status pritvorenika, u Beogradu je bio zbog psihijatrijskih veštačenja. Optužnica u tom trenutku nije bila podignuta. Radila su se i balistička veštačenja, kako bi se preciznije rekonstruisao sled događaja kobne večeri posle Božića.

Bonus video: Hapšenje – akcija MUP