Foto: Shutterstock

Slučaj silovanja dvadesetdevetogodišnje Leskovčanke uznemirio je celu srpsku javnost. Međutim, ispostavilo se da je devojka lažno prijavila da je 30. decembra prošle godine silovana i to sve sa ciljem da se osveti bivšem momku koji nije želeo da obnovi ljubavnu vezu sa njom. U slučaju da protiv devojke bude podneta krivična prijava, preti joj kazna zatvora u trajanju od tri meseca do tri godine.

Kako su sagovornici upoznati sa ovim slučajem ispričali ranije za portal Nova.rs Leskovčanka je želela da obnovi vezu sa svojim bivšim momkom, međutim kako ju je on odbio, odlučila je da mu se osveti prijavivši ga za silovanje.

„Te večeri je mnogo popila, uopšte po sopstvenom priznanju poslednjih godina je veoma sklona alkoholu. Kada je došla kući pozvala je drugaricu iz Leskovca i onako pijana svašta joj napričala. Ta devojka je pozvala policiju i prijavila silovanje“, navode sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Budući da je devojka prijavila da je žrtva grupnog silovanja, policija je veoma ozbiljno pristupila pomenutom slučaju.

„Najpre je tvrdila da su je napala četvorica, pa trojica, govorila je da je silovana u kafiću pa onda u svom stanu. Svakom od lekara kod koga je policija vodila od ginekologa do neuropsihijatra iznosila je različite verzije. Policiji je takođe servirala nedosledne priče koje su se menjale. Kako ne bi ostalo ništa nejasno, proveren je svaki njen navod, vođena je kod lekara specijaliste, urađeni su kompletni uviđaji i u kafiću i u njenom stanu, ispitano je 20 osoba koje je pozivala, ili su bili u kafiću. Na kraju je optužila tog dvadesetdevetogodišnjeg mladića zbog koga je sve to i uradila. Policija je sa njim razgovarala, on je bio veoma saradljiv i ubedljiv, nije postojala ni mrvica sumnje da joj je on na bilo koji način naudio“, kažu naši izvori.

Pročitajte još:

Devojka, koja je završila fakultet za psihologiju, ostala je pri svojoj priči sve do juče bez obzira na to što je jedan po jedan dokaz podrivao njenu verziju događaja. Nije bilo svedoka koji bi potvrdili njenu priču, sudsko medicinskim pregledom nisu nađene povrede koje odgovaraju onima nastalim prilikom seksualnog odnosa niti je policija pronašla bilo šta što bi joj išlo u prilog njenim tvrdnjama.

Kako su sagovornici bliski istrazi ispričali ranije, ona je tek juče priznala da je sve slagala kada joj je predočeno da će biti podvrgnuta poligrafskom testiranju. Leskovčanka je tada priznala i da dosta pije te da je taj porok doprineo njenom ispadu koji je digao celu javnost u Srbiji na noge.

Za sada nije poznato da li će protiv Leskovčanke biti podneta krivična prijava zbog lažnog prijavljivanja, a krivični zakonik u članu 334. stav 1 navodi da „ko prijavi određeno lice da je učinilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti a zna dato lice nije učinilac tog dela, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

Bonus video: MUP Srbije – akcija hapšenja 28.10.2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare