Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; MUP; Facebook

"Poslednju poruku koju mi je poslao bila je: "Jesi zaspala?" Sad kad se ovo desilo bolje da se nisam ni probudila". Ove reči je kroz suze rekla majka policajca Nikole Krsmanovića (34) koji je ubijen u noći između srede i četvrtka u Loznici kada je na njega zapucao Albanac za koga se sumnja da je begunac Faton Hajrizi.

Ljiljana Krsmanovićje ispričala da je za smrt sina saznala dok je bila u Švajcarskoj kod ćerke, a otišla je po unuku i Nikola je trebalo da dođe po njih na aerodrom.

„Rekao je da će doći po mene i unuku… Nismo se tako dogovorili, sine“, kaže Ljiljana i dodaje:

„Kući sam se vratila noćas oko jedan sat. Zaista mi je sve bilo organizovano i karte i prevoz do sela, organizovana je i sahrana. Moje dete će sutra sahraniti u 13 sati na lokalnom groblju u Jarebicama“.

Loznica Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U kući Krsmanovića je muk, a rodbina i prijatelji sve vreme su uz Nikoline roditelje, Milenka i Biljanu.

„Ne znam kako ću bez njega i šta ću dalje. Gledam slike i to je sve što mi ostaje… Bio je toliko srećan, moj veseljak. Nisam mogla da poželim bolju decu i da se tako vole“, kaže nam Ljiljana i dodaje da joj mnogo znači podrška najmilijih, ali da ništa ne može da ublaži njenu bol i vrati joj sina.

„Kako da ga vratimo mi?“, upitala je Ljiljana Nikolinog druga koji je došao da ih obiđe, dok je otac sedeo nem od bola sa suznim očima.

„Kamo sreće da sada snimate svadbu, a ne da pričamo o ovolikoj tugi“, rekla nam je Ljiljana.

Za Nikolu svi meštani kažu da boljeg momka nije bilo.

„Išao je sa mojim sinom u školu, nerazdvojni su bili. Ne smem ni da ga pitam kako je, mi ne možemo da dođemo sebi, a ne on koji je izgubio drugarčinu“, kaže nam jedan meštanin.

Nikola je, da podsetimo, bio na dužnosti kada je radi rutinske kontrole zaustavio vozilo marke “mercedes” tutinskih tablica.

Foto:privatna arhiva

Policajac Krsmanović je ubijen hicem u glavu, dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) upucan u rame.

On je hospitalizovan u Opštoj bolnici u Loznici, a kako je za „Blic“ rečeno njegovo stanje je stabilno i van je životne opasnosti.

Ubica je, kako kažu očevici, pobegao prema Drini, a policijska potraga intenzivno traje.

U Bijeljini je juče lišeno slobode lice koje se dovodi u vezu sa osumnjičenim za ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca u Loznici.

Osumnjičeni je uhapšen u jednom ugostiteljskom objektu u Račanskoj ulici.

VIDEO: Ubijen policajac kod Loznice, potraga za napadačem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar