Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, Antonio Ahel/ATAImages, Shutterstock

Novogodišnja noć donela je Hitnoj pomoći širom Srbije puno posla. Od alkoholisanih građana, do splava u Beogradu koji tone, preko masovne tuče u Nišu u kojoj je jedan mladić uboden nožem, dok je drugom polomljena vilica.

Poznati beogradski splav Fristajler potonuo 

FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIC/bs

Nekoliko minuta nakon ponoći, na beogradskom spalvu Fristajler došlo je do incidenta kada je ovaj objekat počeo da tone. Prema informacijama iz Hitne pomoći, nekoliko osoba je zadobilo posekotine, a nije bilo teže povređenih.

PROČITAJTE JOŠ

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je, odgovarajući na pitanja novinara prilikom posete prvorođenoj bebi, upitan o potonuću splava Fristajler, da nije bio na licu mesta, ali da je čuo da je „splav primio dva do tri puta više ljudi od dozvoljenog broja“. Da je na splavu bilo previše ljudi, svedoče i gosti lokala.

„I prethodne noći, 30. januara, bili smo ovde. Sve je bilo normalno. Sinoć je toliko bilo krcato da ni ‘igla nije imala gde da padne’. Sve je bilo pretrpano ljudima. Jedva smo stajali, zbog toga se sve ovo i desilo“, navodi jedan mladić iz Švajcarske sa kojim je razgovarala ekipa našeg portala.

Inače, skoro 24 sata nakon što je splav počeo da tone, objekat je i dalje u vodi, ali sve dublje i dublje klizi ka reci. Danas popodne, dok su gosti lokala koji su sinoć panično pobegli tražili svoje jakne, torbe i dokumenta ispred splava, ronioci su pretraživali vodu oko Fristajlera.

Krvava tuča u Nišu 

U masovnoj tuči koja je u novogodišnjoj noći izbila u jednom lokalu u Nišu, povređeno je ukupno osam osoba, od čega dvoje teže. Prema prvim informacijama, jedan mladić uboden je nožem u grudi, dok je drugom polomljena vilica. Do obračuna je došlo oko tri sata posle ponoći ispred ugostiteljskog objekta pred kraj novogodišnje proslave.

„Osumnjičeni je noćas ispred jednog ugostiteljskog objekta nakon kraće svađe, svojoj devojci (24) udario šamar nakon što je prišla grupa momaka da odbrani devojku. S.S. se potom vratio u restoran gde je uzeo oštri predmet i njime zadao mladiću (34) ubodnu ranu u predelu stomaka. Povređeni mladić i ostali učesnici tuče zbrinuti su u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Nišu“, navela je PU Niš nakon hapšenja osumnjičenog S.S. (24) iz Niša. 

Ubadanja nožem i u Beogradu 

Hitna pomoć Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Dvojica mladića povređena su u odvojenim incidentima koji su se noćas dogodili u Beogradu tokom dočeka Nove godine. Kako Telegraf.rs navodi, oko 3.30 časova u KBC Zvezdara dovezen je N. B. (30) sa ubodnom ranom u leđima. Njega su ispred jednog restorana u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu napale najmanje tri nepoznate osobe. Prvo su mladiću zadali više udaraca po telu, a potom su ga oštrim predmetom uboli u leđa. Nakon toga su se razbežali.

#related-news_0

Policija je odmah pokrenula akciju Vihor. Napadači su identifikovani.

Oko sat vremena kasnije došlo je do novog incidenta u kojem je povređen S. P. (23). Kako saznajemo, njemu je na uglu ulica Aleksandra Tirnanića Tirketa i Milana Blagojevića Španca nepoznata osoba zadala više uboda nožem u predelu podlaktice.

Tuča i u Prokuplju 

Tokom nogodišnje noći tuče je bilo i u Prokuplju. Kako je saopštio niški UKC, u ovu zdravstvenu ustanovu primljen je dvadesetdvogodišnji L.M. iz ovog grada sa politraumama.

„Nakon urađene kompletne dijagnostike utvrđeni su prelomi baze lobanje i nosnih kostiju. Pacijent je u stabilnom stanju, zadržan je na lečenju na Klinici za neurohrirugiju“, rečeno je u niškom UKC.

Mladić (18) pretučen u Čačku

Na privatnoj novogodišnjoj žurci u selu Gornja Gorevnica kod Čačka došlo je do tuče u kojoj je povređen osamnaestogodišnji mladić S.S. On je sa teškim povredama u predelu glave, višestrukim prelomom donje vilice i izbijenim zubima zbrinut u Opštoj bolnici u Čačku.

„Žurku su organizovali drugari iz razreda, sve je bilo u redu i odjednom je došlo do ovog incidenta. Nije bila u pitanju masovna tuča, došlo je do koškanja između dvojice mladića i tada je S.S. pretučen“, rekao je za RINU izvor upoznat sa slučajem.

Mladić uboden blizu srca u Inđiji

Mlađi muškarac izboden je jutros u jednom prolazu u centru Inđije. Sve se dogodilo tri sata iz ponoći u Ulici cara Dušana u Inđiji kada se žrtva vraćala kući sa novogodišnje žurke. Nakon kraćeg verbalnog konflikata i fizičkog sukoba, jedan mladić je ubo drugog mladića. Povređeni mladić prevezen je u KCV u Novom Sadu u teškom stanju, a ubodna rana je bila je blizu srca.

BONUS VIDEO: Transport povređene dece iz Bugarske

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar