Na graničnom prelazu Bajakovo na srpsko-hrvatskoj granici prošle nedelje uhapšen je Čačanin A. A. koji je vozio kamion u kojem je bilo 27 migranata. Prema nezvaničnim informacijama, reč je o radniku JKP "Komunalac", odnosno upravniku radne jedinice Javna higijena u tom preduzeću.

Potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku, Violeta Marković upitala je juče na konferenciji za novinare koalicije “Svi za Čačak“, da li se u ovom slučaju radi o pojedinačnoj dodatnoj delatnosti JKP “Komunalac“ – ilegalnom prevozu migranata.

Prema njenim rečima, uhapšeni A. A. se u trenutku hapšenja vodio kao da je na radnom mestu.

„Bez obzira što se vodio kao zaposleni, par dana direktorka nije mogla da dođe do njega. Po mojim informacijama, ona je od tehničkog direktora nekoliko dana pokušavala da zahteva da se dovede rukovodilac RJ “Javna higijena““, navela je Violeta Marković.

Ona dalje kaže da to niko nije uspeo, pa su informacije stigle od tehničkog direktora da se čovek nalazi negde na Kablaru.

„Dakle, radnik je neopravdano odsutan, ali gde vam je onda službeno vozilo? Rukovodilac “Javne higijene“ duži džip JKP “Komunalac“. To službeno vozilo nije bilo u krugu “Komunalca“ ko zna otkad. Ako ste izgubili čoveka, gde vam je auto? Kako auto ne možete da nađete nekoliko dana? Milan Draškić, tehnički direktor, se pere od svega toga i kaže kako to nije njegov problem i nije njegova odgovornost. Ti kao tehnički direktor moraš da znaš gde su ti rukovodioci radnih jedinica“, navela je Marković.

Ona se potom osvrnula na uhapšenog rukovodioca RJ “Javna higijena“, za kojeg je utvrdila da postoje brojne službene beleške o njegovim “zloupotrebama godinama unazad“.

Potvrdili da je radnik uhapšen

Naša redakcija je pozvala tehničkog direktora JKP „Komunalac“ Milana Draškića želeći da čuje odgovore na pitanja vezano za šverc migranata. Tehnički direktor JKP „Komunalac“ Čačak, Milan Draškić je umesto toga uputio odgovor potpredsedsnici Narodne stranke Violeti Marković.

Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Kazali ste da je upravniku RJ Javna higijena, u danu kada se nije pojavio na radnom mestu, u karnetu, gde se vodi evidencija o prisustvu na radu, zabeleženo da je toga dana bio na radnom mestu, što je apsolutno netačno i predstavlja ogromnu neistinu. Odgovorno vam tvrdim, da se imenovanom, za dane 10. i 11. septembar 2024. godine, u karnetu vode neopravdani izostanci, a nakon toga je porodica obavestila direktora preduzeća o njegovom lišavanju slobode, o čemu smo početkom ove sedmice dobili i pisanu potvrdu iz Osijeka, na osnovu koje je i udaljen sa radnog mesta“, rekao je on

On navodi da je o neopravdanim izostancima sa radnog mesta lično obavestio i obračunskog radnika, kako bi se upravniku, na zakonit način, utvrdio iznos zarade za tekući mesec.

VIDEO: Uhapšeni Srbin za N1 o tretmanu u Kosovskoj policiji: Nisam uradio ništa protivzakonito

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar