Nikola Vušović Foto:MUP/X/Policía Nacional@policia

Španska policija objavila je snimak hapšenja Nikole Vušovića, poznatijeg kao Džoni sa Vračara.

Vušović, vođa „vračarske grupe“ i saradnik odbeglog Radoja Zvicera, je od 2022. godine na međunarodnoj Interpolovoj poternici.

„U Barseloni je uhapšen jedan od najopasnijih i najkrvoločnijih begunaca na svetu, koga gone vlasti Srbije, Crne Gore i Nemačke zbog ubistava. Imao je i 2 evropska naloga za hapšenje koje su izdale Austrija i Hrvatska, jednu za zločine protiv imovine i drugu za falsifikovanje dokumenata. Za 3 ubistva preti mu doživotni zatvor“, piše u saopštenju španske policije.

Na snimku se vide španski policajci koji Vušovića vode u maricu.

Podsetimo, kriminalna grupa „vračarci“, čiji je vođa uhapšeni Vušović, tereti se za likvidacije „Pink pantera“ Aleksandra Šarca, biznismena Dragana Ristića Čađe i navijača Aleksandra Halabrina.

Pročitajte još:

Vušović je od ranije poznat istražnim organima i slovi za saradnika kavačkog klana. Mediji su pisali i da je on „specijalizovan“ za komplikovana ubistva.

U fokusu javnosti našao se pre nekoliko godina, tačnije 2021. kada je hapšen u Dominikanskoj Republici, ali umesto da bude izručen Srbiji koja je i tada tragala za njim, pušten je iz ekstradicionog pritvora. Nikada nije obelodanjeno zbog čega nije izručen Srbiji i pod kojim okolnostima je pušten na slobodu.

BONUS VIDEO: Saradnik Lalić odgovara Miljkoviću: Nisam hteo da me prodaš kao teleću plećku Zviceru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare