Inspektori IV odeljenja MUP-a Milan Isakov, Miloš Knežević i Miloš Vešović Foto: Goran Srdanov, Amir Hamzagić/Nova.rs

Suđenje inspektorima Četvrtog odeljenja, Milošu Kneževiću, Milanu Isakovu i Milošu Vešoviću, počelo je danas pred Višim sudom u Beogradu nakon brojnih odlaganja. Oni se terete da su 28. septembra 2022. godine zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd i pribavili korist, kao i da su tukli dvojicu mladića.

Na početku današnjeg ročišta sudija Milan Grkinić naveo je da želi da istakne da je mnogo važno da se zna da nijedan postupak neće uticati na suđenje inspektorima, jer sud donosi odluke samo na osnovu dokaza i zakona.

Sva trojica inspektora 4. odeljenja su negirala sve što im se stavlja na teret i rekli da će u nastavku postupka izneti svoju odbranu.

Tužilac VJT-a je istakla da ostaje pri svemu što stoji u optužnici, ali i istakla da su svi dokazi po zakonu pribavljeni.

Sa druge strane, branioci okrivljenog Kneževića istakli su da osporavaju sve dokaze tužilaštva.

„Dokazi deluju kao popis spisa, a ne kao dokazni predlozi. Krivična prijava ne može biti dokazni materijal. Fotografije su nezakonito načinjene. Tokom prepoznavanja lica u policijskoj stanici jedan policajac je tri puta kucnuo u zid, inspektor Knežević je bio treća osoba koja je stajala ispred oštećenog“, naveo je advokat Nikola Nikodinović.

Nikola Nikodinović, Miloš Knežević Foto: Vesna lalić/Nova.rs

Advokat okrivljenih Isakova i Vešovića istakao je da je zbog svedočenja jednog od inspektora podignuta ova optužnica.

„Ovaj predmet je osveta ovim ljudima zbog Jovanjice. Lekari su oštećenom Benjaminu Hasanaginiću konstatovali podlive različitih oka, on se majci žalio na bol u uhu i krv u istom, a lekarima na bolove u predelu grudi i stomaka“, naveo je advokat Marko Drašković.

Prema njegovim rečima, postoji više dokaza zbog kojih će nakon izvođenja biti potrebno ispitati krivičnu odgovornost nekih ljudi.

„Miloš Vešović je mnogo niži od oštećenog, a takođe ima i teške povrede ramena. On nije mogao da nanese takve povrede oštećenom“, rekao je on.

Advokat Drašković predložio je da se kao svedok sasluša Jelena Stevančević, tužiteljka koja nije želela da podigne optužnicu nakon čega joj je oduzet predmet. Takođe, zatražio je da svedoče inspektori Slobodan Milenković i Dušan Mitić, kao i da sud zatraži uvid u njihove službene beleške koje su sačinili Milenković, Knežević i Isakov pre hapšenja, a u kojima se vidi ko im je nudi novac i unapređenje kako bi diskreditovali Milenkovića i bilo šta rekli protiv njega zbog predmeta Jovanjica.

I za kraj predložen je svedok Sanela Hasanagić, majka oštečenog Benjamina.

„Nju treba ispitati na okolnost sa kojim pripadnikom MUP-a je išla na sastanak i razgovarala, kao i o čemu“, rekao je Drašković.

Nastavak je zakazan za 8. jul kada se očekuje saslušanje okrivljenih.

Bonus video: Hapšenje atentatora na slovačkog premijera Fica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare