Na vašaru u Kuršumliji juče oko 13.30 časova otkačila se metalna konstrukcija ringišpila i tom prilikom povređeno je trinaestoro dece, od čega je troje teško povređeno. Kako svedoči očevidac Dejan Urošević za portal Nova.rs kada je ringišpil pukao, kolega i on su odmah pritekli povređenoj deci u pomoć.

Kako navodi Urošević odjednom se čuo jak prasak.

„Na sve strane su bili roditelji i deca koja vrište. Kolega i ja smo pritekli odmah u pomoć, devojčica koja je najteže povređena je tu ležala, ali ne znamo da li je istina da ju je šipka udarila“, navodi naš sagovornik.

Ringišpil u Kuršumliji Foto: Nova.rs

On dodaje i da je na licu mesta bila trudnica koja je odmah pritrčala u pomoć.

„Rekla nam je da izvučemo jezik detetu jer nije bila u svesnom stanju, jer se gušilo. Svi smo skočili i zvali Hitnu koja je zaista u sekundi bila na licu mesta. Ja sam roditelj dvoje dece tog uzrasta, tresem i sada pri samoj pomisli šta se juče dogodilo“, kaže potreseni čovek.

Još uvek nije poznato kako je tačno došlo do nesreće, odnosno šta je dovelo do toga da se otkači konstrukcija.

Tokom jučerašnjeg dana uhapšene su dve osobe zbog nesreće – zakupac placa i vlasnik ringišpila.

Podsetimo, trinaestoro mališana je povređeno, od kojih jedna devojčica teško, u nesreći koja se dogodila juče na vašaru u Kuršumliji, kada se otkačila metalna konstrukcija ringišpila. Devojčica koja je teško povređena je i dalje u istom stanju, a iz prokupačke bolnice jutros je otpušteno još četvoro dece.

Oni su u stabilnom stanju, a u prokupačkoj bolnici ostala su samo dva mlađa maloletnika na odeljenju hirurgije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare