Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Facebook/FK Kameni Ašanja

Aleksandar Kristijan Marković (27) nastradao je sinoć u saobraćajnoj nesreći kada se pod nerazjašnjenim okolnostima "mercedesom" zakucao u veliki betonski krst, koji se nalazi na kružnom toku izmežu dve opštine Surčin i Pećinci. Kako za Nova.rs svedoči Davor Vujanović, nesreća je potresla celo selo.

Prema rečima sagovornika našeg portala, o nesreći koja se dogodila oko 21.00 čas, vrlo brzo se pročulo po čaršiji, a na lice mesta došli su i Aleksandrovi roditelji, brat i drugovi.

„Užasno je da tako mlad dečko nastrada i to na takav način. Njegov otac je radio kod mene kada sam držao automehaničarsku radnju. Poznajem ga od kada je imao sedam godina, stalno je dolazio sa bratom Stefanom Nemanjom kod oca i trčkarali su po radionici. Divan mladić i dečak“, kaže tužno Davor.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Prema njegovim rečima, Aleksandar je radio kao vodoinstalater, a povremeno je išao i u inostranstvo.

„Živeo je na Novom Beogradu, a ovde je dolazio kod roditelja i brata. Inače je dve godine na privremenom radu u Nemačkoj, pa je na tri meseca dolazio. Nema nedelju dana kako je stigao i obilazio rodbinu i prijatelje“, navodi potreseni Vujanović.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kako kaže naš sagovornik, Aleksandar je trenirao fudbal u klubu FK „Kameni“ u rodnom selu.

„Bio je potencijal, svi su ga jako voleli. Ovo je prevelika tuga za celo selo“, zaključuje naš sagovornik.

Jedan od meštana za naš portal naveo je da niko ne zna kako je došlo do nesreće i da li je Aleksandar bio pod dejstvom alkohola.

„Bebe, kako smo ga zvali od milošte, je u prošlosti imao problema sa zakonom. Nekoliko puta je pokušavao da položi vozački, ali nije uspevao. Zato je 2012. i 2020. godine kažnjen jer nije imao dozvolu, a tada, 2020. godine je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola. Kažu da je tada pronađena i neka droga u kolima, ali nije bila njegova“, navodi naš sagovornik.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Takođe, o samoj nesreći je saznao od Aleksandrovih drugova iz kluba.

„Javilu su samo: Bebe je poginuo, zakucao se u krst sa 150 kilometa na čas. Niko ne zna šta je prethodilo nesreći jer je to prav put, on ga poznaje. Skoro je raskinuo i sa devojkom. Tuga“, rekao je drug nastradalog fudbalera.

Pročitajte još:

Podsetimo, Marković je sinoć upravljao vozilom „mercedes“ kada je u jednom trenutku izleteo sa kolovoza i udario u veliki betonski krst u centru kružnog toka koji se nalazi između dve opštine – Surčin i Pećinci.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća na Banovom brdu: Devojka automobilom udarila u kontejnere, pa u izlog cvećare

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare