Leskovac požar Foto:FoNet/Ljiljana Stojanović

Požar koji je danas popodne izbio u magacinu fabrike boja i lakova "Nevena kolor" u Leskovcu još nije ugašen, na terenu su vatrogasne ekipe iz Leskovca, Vladičinog Hana, Niša i Vranja, a trojica vatrogasaca primljena su u Urgentni centar jer su se nagutala dima, javlja reporter FoNeta.

„Prema poslednjim informacijama niko od radnika nije povređen, a u Urgentni centar su dovezena još dva vatrogasca koji su se nagutala dima“, rekao je za FoNet direktor opšte bolnice dr Nebojša Dimitrijević.

Jedan njihov kolega je iz istih razloga dovezen ranije danas posle početka intervencije.

Prema nezvaničnim saznanjima, radnici druge smene u fabrici „Jura“, čiji se pogoni nalaze nedaleko od „Nevene“, zatražili su od pretpostavljenih da ih preventivno i iz predostrožnosti zbog gustog dima i isparenja sa požarišta, puste kući, ali im to nije omogućeno.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

„Nevena kolor“ proizvodi lako zapaljive boje i lakove, a pošto fabrika nema drugu smenu još nije poznat uzrok požara, a RTS navodi da je izgorela najmanje polovina pogona i magacina.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Prema nezvaničnim informacijama, požar je izbio u magacinu sirovina, rekao je za RTS Milan Popović iz Civilne zaštite Leskovca.

U toj leskovačkoj fabrici požar je izbio i u julu 2012. godine, kada se zapalila komora centralne klime, a u novembru 2006. jedan od pogona je u potpunosti izgoreo. U tim požarima nije bilo povređenih.

***

BONUS VIDEO – Požar u fabrici u Leskovcu, povređen vatrogasac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar