Vaso Antić i Novica Antić Foto:N1/Milan Nikić/Privatna arhiva

Inspektori PU Kragujevac koji su jutros došli na imanje porodice Antić, da bi zaplenili dokumenta o poslovanju firme koju su nekada imali Antići, došli su sa nalogom za pogrešnu kuću i prvo su upali u dom vojnog sindikalca Novice Antića, iako je trebalo da zapravo pregledaju dom Vasa Antića. Inače, Novica Antić, bivši predsednik Vojnog sindikata Srbije, prošle nedelje je pušten iz šestomesečnog pritvora.

Upad policije se dogodio rano jutros, kada su bivši predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić i njegov brat Vaso putovali za Beograd, jer je Novica trebalo da gostuje u jutranjem programu televizije Nova S. Negde kod Smedereva dobili su poruku da su se na njihovom imanju pojavili policajci sa nalogom za pretres. Antići su se vratili kući, policija je ušla u objekat, da bi zaplenila dokumenta porodične firme koju su nekada posedovali, ali se ispostavilo da su ušli u pogrešnu kuću.

Pročitajte još:

Naime, na imanju se nalaze dve kuće, dva brata, Novice i Vasa Antića, a inspektori policije i poreski policajci, valjda po navici, ušli su u kuću Novice Antića, da bi tek nakon toga shvatili da imaju naredbu za pretres pogrešne kuće, jer je na čelu porodične firme, čiji vlasnici Antići nisu već šest godina, u to vreme bio Vaso a ne Novica.

Novica Antić Foto:Privatna arhiva

Policajci su na kraju dobili i pravi nalog i izvršili su pretres i u drugoj kući, kako bi našli bilo kakav dokaz koji bi inkriminisao Novicu ili Vasa Antića. Inače, poreznici i druge inspekcije su već proveravale poslovanje te privatne firme i tada nisu našli nikakve nepravilnosti.

„Ovo je pokušaj da se na bilo koji način poveže privatna firma koju su svojevremeno imali Antići i koja se uspešno bavila izvozom voća. Da paradoks bude veći, dok je firma poslovala, Novica se nije bavio sindikalnim radom, a na čelu firme je bio njegov brat Vaso. Inače, oni već šest godina nisu vlasnici te firme, pa nije jasno šta uopšte policija traži. Ovo je samo novi vid pritiska na Novicu Antića i celu njegovu porodicu, koji je politički motivisan“, objašnjava advokat Ivan Ninić koji zastupa Novicu Antića.

Foto: Milica Vučković/FoNet

Novica Antić, sada već bivši predsednik Vojnog sindikata Srbije, poznat je po zastupanju interesa zaposenih u Vojsci Srbije i zahtevu da bude potpisan kolektivni ugovor sa zaposlenima u VS. On je takođe bio izbunjivač koji je izneo detalje o mnogim zloupotrebama i aferama u u Ministarstvu odbrane, zbog čega se zamerio i rukovodstvu vojske, ali i vladajuće stranke.

BONUS VIDEO: Novica Antić nakon izlaska iz pritvora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare