Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Protiv dve žene i njihove majke podignuta je optužnica danas pred Višim javnim tužilaštvom u Smederevu zbog sumnje da su u maju ove godine brutalno ubile starijeg čovek (73) tako što su ga na tavanu kuće tukle i gušile.

Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv okrivljenih A.I. (45), B.I. (46) i njihove majke M.I. (73) sve iz Smedereva, zbog postojanja opravdane sumnje da su dana 23.05.2023. godine, u Smederevu, sa umišljajem, u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne i bitno, usled kombinacije afekata straha i gneva srednjeg intenziteta, zajedničkim učestvovanjem u radnji izvršenja, lišile života sada pokojnog V.I. iz Kovina sa kojim su u prethodnom periodu bile u poremećenim imovinskim odnosima.

Pročitajte još:

Dana 23.05.2023. godine, na tavanskom prostoru kuće, došlo je do fizičkog sukoba između oštećenog i saokrivljenih u kom su okrivljene oštećenom zadale više udaraca pesnicama, šakama i laktom u predelu glave i tela, da bi na kraju usled snažnog i dugotrajnog stezanja vrata došlo do zatvaranja disajnih puteva oštećenog zbog kog nasilnog mehaničkog udušenja je nastupila smrt sada pokojnog V.I.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Navedenom optužnicom okrivljenima se stavlja na teret da su na napred opisan način izvršile krivično delo Ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 113. Krivičnog zakonika u vezi čl. 33. Krivičnog zakonika.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Okrivljene se nalaze se u pritvoru počev od 23.05.2023. godine, a predlog ovog tužilaštva je da se isti produži iz razloga predviđenih članom 211. stav 1. tačka 4. Zakonika o krivičnom postupku, jer način izvršenja krivičnog dela kao i težina posledice krivičnog dela dovele su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar