Foto: Printscreen mup.gov.rs/Video

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Vojislava S. (27) zbog sumnje da je 1. avgusta 2024. godine neovlašćeno, radi prodaje, držao supstance proglašene za opojnu drogu i to više stotina hiljada tableta, koje se nalaze na spisku kontrolisanih psihoaktivnih supstanci, saopšteno je.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pročitajte još:

Tužilaštvo je predložilo sudu da Vojislavu S. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Postoji opravdana sumnja da je Vojislav S. na adresi prebivališta u kući u Batajnici, svestan da je njegovo delo zabranjeno, neovlašćeno radi prodaje, držao supstance proglašene za opojnu drogu koje se nalaze na Spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci Pravilnika o utvrđivanju Spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci i to supstanci alprazolam, diazepam, klonazepam, lorazepam, tramadol i zopidem.

U pitanju su lekovi različitih prizvođača Belbien, Ksalol, Bensedin, Rivotril, Lorazepam i Tramadol pronađeni u dnevnoj sobi i u ostavama kuće, koji su mu kao i 2.180 evra, oduzeti uz potvrdu od strane policije na dan hapšenja 1. avgusta ove godine.

Bonus video: Dačić potvrdio hapšenje osobe osumnjičene za špijunažu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar